Αθήνα: "Ποτάμια" κεντρικοί δρόμοι, δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας

Petite Perle 300×250

Ιδιαίτερα ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σημειώθηκαν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, η οποία «παρέλυσε» μετά το ξαφνικό μπουρίνι.

Αξιοσημείωτο, σύμφωνα με το meteo.gr, είναι ότι οι καταιγίδες έδωσαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος να δέχεται 104 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.

48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι

Συγκεκριμένα, στο Περιστέρι και στα Πατήσια μέχρι τις 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα.

Στον παρακάτω χάρτη οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Αττική σύμφωνα με 85 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, και οι μεγαλύτερες καταγραφές. 

104 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας

Επίσης, μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 104 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.

Ειδικότερα:

Στην Αττική (στους δήμους Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Ίλιου, Φυλής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Περιστερίου) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 104 κλήσεις, εκ των οποίων 82 για αντλήσεις υδάτων, 19 για κοπές δέντρων και τρεις για απομακρύνσεις ατόμων.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις και παροχές βοηθείας. 

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Επίσης, η Τροχαία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στην Αχαρνών, στο ύψος της συμβολής της με την Λεωφ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σημειώνεται πάντως πως η κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί και στα δύο ρεύματα της Αχαρνών.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους της Αττικής διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ