Χαμός στη Βουλή – Ο Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Τσίπρα

Petite Perle 300×250

«Στοπ» από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να κάνει παρέμβαση στη Βουλή για τα χρέη της ΝΔ.

Αφού προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας τελικά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει παρέμβαση για τα χρέη της ΝΔ. Για το θέμα των χρεών είχε καταθέσει ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν πήγε να απαντήσει. Ο κ. Τασούλας σε μια πρωτοφανή απόφαση, δεν επέτρεψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι, οι πολιτικοί αρχηγοί και δη ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ του κανονισμού έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον λόγο ανά πάσα στιγμή στη Βουλή.

«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα καταφέρετε να φιμώστε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ».

«Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για μια διαδικασία που ζητάμε ως παράσταση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την ευθύνη της απαξίωσης και όχι εμείς που είμαστε εδώ. Σας καλώ να μην πέσετε σε αυτό το παράπτωμα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε:

«Σας παρακαλώ να μην υποπέστε το παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, αποφάσισε να διακόψει «για την προστασία του κύρους του κοινοβουλίου από κάθε κοινωνικό ακτιβισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών».

«Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

Πριν από λίγα λεπτά, ο Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Twiter

«Μία κυβέρνηση που απαγορεύει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση» έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ