Ένα ακόμα νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον αθλητισμό – επιχείρηση

Petite Perle 300×250

Πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον αθλητισμό – επιχείρηση, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Σημείωσε ότι αντί η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο για την επόμενη μέρα των αθλητών και των συλλόγων του ερασιτεχνικού αθλητισμού προχωρά σε μια νέα νομοθετική προσπάθεια, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να ρυθμίσει και να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση στο χώρο που παράγεται και αναπαράγεται η σήψη, η βία και η ασυδοσία.

Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ οι ΑΕ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να υπαχθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης και να ελέγχονται ως ανώνυμες εταιρίες. Να αποδοθούν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και να αποσυρθούν οι ομάδες από το Στοίχημα.

Εξέφρασε την επιφύλαξη του ΚΚΕ στο ιδιώνυμο για αδικήματα σχετικά με την αθλητική βία λέγοντας ότι είναι αναποτελεσματικό διότι παραμένει στο απυρόβλητο η πραγματική αιτία, ενισχύει την καταστολή και την περιστολή δικαιωμάτων και ενδέχεται να επεκταθεί και εκτός ποδοσφαίρου.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει εκ νέου τροπολογία για τα πτυχία των προπονητών στο ποδόσφαιρο τα οποία αρμόδια για την πιστοποίηση τους πρέπει να είναι η Σχολή φυσικής αγωγής και αθλητισμού.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ