Μία περιπλανώμενη οικογένεια βρήκε τόπο και τρόπο για να ξαποστάσει

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τους τελευταίους μήνες έχουν διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, διασχίζοντας πόλεις και χωριά της νοτιοδυτικής Κίνας, και η φήμη τους έχει πλέον ξεπεράσει τα σύνορα.

Πρόκειται για την αγέλη 15 ασιατικών ελεφάντων που για άγνωστους λόγους αποφάσισαν να αφήσουν το σπίτι τους στην επαρχία Γιουνάν, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο.

Στη διαδρομή τους ακολουθούν κατά.. πόδας οχήματα και εννέα drone των κινεζικών αρχών που έχουν συγκροτήσει ειδική «task force» για να καταγράφει τις κινήσεις τους και να τους κρατήσει μακριά από κατοικίες προς αποφυγή ατυχημάτων.

Την παράσταση κλέβει ένα μικρό ελεφαντάκι που στριφογυρίζει στην προσπάθειά του να βρει την πιο βολική θέση για να κοιμηθεί.

Το ταξίδι της αγέλης έχει σαγηνεύσει την Κίνα και οι ελέφαντες φαίνεται μέχρι στιγμής πως χαίρουν άκρας υγείας.

Πάντως, κατά τη διαδρομή των 500 χιλιομέτρων δυστυχώς ευθύνονται για καταστροφές σε καλλιέργειες που ξεπερνούν το ένα εκατ. δολάρια.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...