Όλα τα εμβόλια θα αποδέχεται η Ελλάδα για την είσοδο στη χώρα

Petite Perle 300×250
Η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα δέχεται όλα τα εμβόλια, εγκεκριμένα και μη από τον EMA, για την είσοδο των τουριστών -και όχι μόνο – στη χώρα. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του ανακοίνωσε και επισήμως τις αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, μεταξύ των οποίων η μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα, η μουσική σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους στην εστίαση και η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των φροντιστηρίων και των σχολών χορού. 

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας είναι σαφής, με συνολικά 6.500 κρούσματα σε μία εβδομάδα και ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κάτω από 1.000 κατά μέσο όρο.

Υπογράμμισε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας, η πανδημία δεν έχει λήξει, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία των μέτρων ατομικής προστασίας. Η ύφεση των δεικτών δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

H επιτροπή έχει μελετήσει και δρομολογήσει μέτρα ώστε να προληφθούν εξάρσεις τις πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, όπως:

  • Καθημερινή παρακολούθηση της εικόνας της χώρας, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.
  • Η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας θα γίνεται με το απαραίτητο PLF και αρνητικό τεστ.
  • Θα συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στα αεροδρόμια. Θα χρησιμοποιεί αλγόριθμος ο οποίος θα συνυπολογίζει τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα προέλευσης του επισκέπτη.

Ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για τις μετακινήσεις τουριστών, τους επόμενους μήνες. Ο βασικός στόχος είναι να περιορίσουμε την διασπορά του ιού και να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής, η χώρα μας αποδέχεται και «τρίτα» εμβόλια για την είσοδο στη χώρα, πέρα από αυτά που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ. Συγκεκριμένα δεκτά γίνονται τα Novavax (ΗΠΑ), Sinovac Biotech (Κίνα), Sputnic (Ρωσία), Sinopharm (Κίνα) και CanSino Biologics (Κίνα).

Φέτος που η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κρουαζιέρας θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ