Όλοι μαζί στη δράση καθαρισμού στην Αγία Πελαγία (video – φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Οι μικροί μαθητές κοίταγαν με απορία τα απορρίμματα και ρωτούσαν ποιος τα έχει πετάξει μέσα στη θάλασσα

Πιστοί στο ραντεβού τους ήταν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η ΜΕΑΔΗΜ (Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου) που διοργάνωσαν και φέτος τη δράση καθαρισμού στην Αγία Πελαγία.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, επαγγελματικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και επαγγελματίες της περιοχής ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Μαλεβιζίου και τη ΜΕΑΔΗΜ για έναν εκτεταμένο καθαρισμό στο βυθό, τις παραλίες αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Αγίας Πελαγίας.

Μία δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση και των επισκεπτών της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μικροί μαθητές με χαρά συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία αν και δεν μπορούν να καταλάβουν ποιοι είναι αυτά που πετούν τα σκουπίδια μέσα στη θάλασσα…

Με αγωνία περίμεναν τους δύτες να βγουν για να δουν τι ακριβώς έκρυβε ο πυθμένας.

Στην Αγία Πελαγία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Νίκη Ζερβού, Μιχάλη Αλμπαντάκη, Γρηγόρη Περισυνάκη, Γρηγόρη Φασουλάκη, τον πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ, Γιάννη Μαρή, και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Νίκο Πατραμάνη, στηρίζοντας την προσπάθεια αλλά και δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της Αγίας Πελαγίας ως τουριστικού προορισμού και έκανε δημόσιο κάλεσμα σε όλους για να επισκεφθούν αυτή την πραγματικά όμορφη περιοχή.

Επίσης ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη αρχιτεκτονική μελέτη που θα δώσει άλλη όψη στη συνολική εικόνα της Αγίας Πελαγίας και μια ομοιογένεια.

Η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη ΜΑΕΔΗΜ από 1 Ιουνίου έχει τοποθετήσει ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες για την ασφάλεια των λουόμενων ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον καθαριότητα και στον ευπρεπισμό των παραλιών.

Στη δράση καθαριότητας συμμετείχαν, το Δημοτικό Σχολεία Αγίας Πελαγίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου,  ο Λιμενικός Σταθμός Λινοπεραμάτων, το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αχλάδας, ο Πολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυγαριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμούδι, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Όρμου Μαδέ, τα καταδυτικά club Poseidon Club, Euro Diving, White Seals, Aqua Dive, Stay Wet, Eco Diving Center, Divers Club και οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Τη δράση υποστήριξαν ενεργά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Super 90,4 Κρητικός 88,7 και Θέμα Κρήτης 103,1.

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ