Πανελλήνιες 2021: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στην Κρήτη για την ομαλή διεξαγωγή τους

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την ομαλή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου για το Γενικά Λύκεια και Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Εύχεται στους εξεταζόμενους να εμπιστευτούν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και στις οικογένειες να έχουν πάντα το σθένος και την αντοχή να στηρίζουν τα παιδιά σε όλες τις προσπάθειες και τις επιλογές τους.

Ο ίδιος θα βρεθεί κοντά στους υποψήφιους, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και στο εξεταστικό κέντρο στο 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, και στο εξεταστικό κέντρο στο 5ο ΕΠΑ.Λ  Ηρακλείου, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα είναι μόνο μία σύντομη περίοδος στη ζωή των παιδιών μας, αλλά αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής τους πορείας και την αρχή της ακαδημαϊκής και της επαγγελματικής τους ζωής. Στα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης που προηγήθηκαν οι μαθητές/τριες μας απέκτησαν, όχι μόνο γνώσεις, αλλά και δεξιότητες και τεχνικές διαχείρισης διαφόρων καταστάσεων, που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Σήμερα, ένα βήμα πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ευχόμαστε οι μαθητές/τριες μας να νιώθουν ικανοί και δυνατοί να αντιμετωπίσουν και αυτή την πρόκληση θεωρώντας ότι είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα τους δοθούν στη ζωή τους και ότι σε καμία περίπτωση δεν τους καθορίζει εξ ολοκλήρου.

Οι μαθητές και μαθήτριες που φέτος τελειώνουν το Λύκειο αντιμετώπισαν αυξημένες δυσκολίες και απαιτητικές συγκυρίες. Η πανδημία και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν νέες συνθήκες για όλους, όμως τα παιδιά ανταπεξήλθαν άριστα, με συνέπεια και ψυχική ανθεκτικότητα, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας.

Οι εκπαιδευτικοί μας, αλλά και οι οικογένειες των μαθητών συνέβαλαν σημαντικά, ώστε να προσέλθουν προετοιμασμένοι και με υψηλό το ηθικό στις εξεταστικές αίθουσες.

Η πολιτεία στέκεται αυτονόητα αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια των μαθητών/τριών.

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο στο οργανωτικό επίπεδο όσο και στην τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων είναι, όπως πάντα, αδιαπραγμάτευτα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Κρήτης.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, να εμπιστευτούν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, καθώς και τις γνώσεις και τις εμπειρίες των σχολικών τους χρόνων που τους οδήγησαν ως εδώ, ώστε να πετύχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Η κοινωνία μας γίνεται καλύτερη μόνο όταν η δυναμική των νέων ανθρώπων αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης, εύχομαι στις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών μας, υγεία, για να έχουν πάντα το σθένος και την αντοχή να στηρίζουν τα παιδιά σε όλες τις προσπάθειες και τις επιλογές τους.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Εμμανουήλ Καρτσωνάκης“.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...