Ινδία: Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Ταζ Μαχάλ την Τετάρτη μετά από δυο μήνες

Petite Perle 300×250

Οι μολύνσεις στην Ινδία χουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες – Λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά της Covid-19, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να αγγίζουν τα μάρμαρα του μαυσωλείου του Ταζ Μαχάλ

Το Ταζ Μαχάλ, το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας, θα ανοίξει ξανά τις πύλες του την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, δύο μήνες μετά το κλείσιμό του εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων από τον νέο κοροωνοϊό στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, ωθώντας τις αρχές να επιβάλουν καραντίνες και άλλους περιορισμούς για να φρενάρουν τη διασπορά της νόσου.

Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών η πρωτεύουσα Νέο Δελχί και το οικονομικό κέντρο Μουμπάι, άρχισαν την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες.

Μεταξύ των επτά νέων θαυμάτων του κόσμου, το Ταζ Μαχάλ έκλεισε τον Μάρτιο του 2020, όταν η Ινδία είχε επιβάλει μία από τις αυστηρότερες καραντίνες στον πλανήτη, στην αρχή της πανδημίας. Επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, προτού ξανακλείσει στα μέσα Απριλίου.

Κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα στη βόρεια Ινδία, στην Άγκρα (σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων από τα νότια περίχωρα του Νέου Δελχί), στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, που επλήγη σφόδρα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας, το μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο είναι το πλέον δημοφιλές τουριστικό μνημείο στη χώρα με 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά της Covid-19, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να αγγίζουν τα μάρμαρα του μαυσωλείου, επισήμανε ένας αξιωματούχος της Αρχαιολογικής Επιθεώρησης της Ινδίας.

«Ελήφθησαν όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις κατά της Covid-19» διαβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ