Κορωνοϊός: Ζωντανά η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Για την πορεία και τη στρατηγική της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας δράσης του EMA για την αντιμετώπιση της πανδημίας περί αποφυγής του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών, ενημερώνουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε απαγόρευση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε πολίτες κάτω των 60 ετών, προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι προς ώρας υπάρχει σύσταση της Επιτροπής και όχι απαγόρευση. Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Τρίτη όπως κάθε εβδομάδα.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca πολίτες άνω των 30 ετών και συνολικά έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, τρία εκ των οποίων θανατηφόρα.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...