Στα 1,1 εκ. ευρώ από την 7η ΥΠΕ για την Ψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.
Πρόκειται για την επέκταση του Τμήματος Οξέων Περιστατικών της κλινικής.

Η πρόταση και η αρχική προμελέτη του έργου «Επέκταση του Τμήματος οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής» υποβλήθηκε προ δεκαετίας από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ ,ωστόσο το έργο παρέμεινε στα «χαρτιά». Με συντονισμένες ενέργειες και την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης της 7ηΥΠΕ, του ΠΑΓΝΗ, του Συλλόγου «Υδρία» και της εταιρίας «Πλαστικά Κρήτης» η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης», ενώ η υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Η επέκταση του Τμήματος Οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ» είναι το 1ο μεγάλο έργο για την Υγεία στην Κρήτη το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της 7ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, προβλέπεται η επέκταση του υφιστάμενου Τμήματος Οξέων σε διώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 400τ.μ. Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου, εμβαδού 240τ.μ θα κατασκευαστούν μεταξύ των άλλων δύο (2) θάλαμοι νοσηλείας, ενιαίος χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού, αίθουσα ιατρών, νοσηλευτικός σταθμός και υποστηρικτικοί χώροι, ενώ στο πρώτο όροφο, εμβαδού 162 τ.μ, προβλέπονται αίθουσα σεμιναρίων και γραφεία.

Για την ευχάριστη εξέλιξη αναφορικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του σπουδαίου αυτού έργου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημέρωσε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ.Γιώργο Χαλκιαδάκη, τον αν. Διοικητή κ.Στέλιο Κτενιαδάκη, την αν. καθηγήτρια Ψυχιατρικής κα Μαρία Μπάστα, τον Δ/ντη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία», κ. Γιώργο Ψιστάκη.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία. Ως 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Υγείας αρχές του 2020 και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε το 1ο μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται στην Υγεία από πόρους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης από ιδρύσεως της. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της υγείας και είναι δίπλα μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ