Έγινε η αρχή…

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του Πνευματικού κέντρου Γαζίου

Της Ελένης Στάθογλου

Ένα όραμα της ενορίας Γαζίου αλλά και των κατοίκων της περιοχής παίρνει σάρκα και οστά καθώς χθες Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του  Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαζίου, το οποίο αποτελεί όνειρο δεκαετιών για την περιοχή.

Μετά και από την έγκριση που δόθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, έπειτα από την παρέλευση τριών περίπου ετών από την έναρξη της ανασκαφής για την έρευνα της ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων από την Αρχαιολογική υπηρεσία Ηρακλείου, άρχισαν οι εργασίες για την κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ανέγερση διώροφης οικοδομής που θα αποτελεί το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Αρχικά έγινε η αποξήλωση των ξερών χόρτων και στη συνέχεια τοποθετήθηκε το γεωύφασμα όπου και καλύφθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα ενώ ξεκίνησαν να τοποθετούνται τα αδρανή υλικά με την επίβλεψη της αρχαιολογίας.

Ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και συγκινημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη « Φωνή του Μαλεβιζίου» ο πατήρ Ευάγγελος Παπουτσάκης, εφημέριος της Ενορίας Γαζίου κάνοντας λόγο για ένα πολυπόθητο έργο το οποίο θα δώσει μια νέα πνοή και πορεία στην ενορία. Όπως επισημαίνει ,το όνειρο γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα με την έναρξη των εργασιών του Πνευματικού κέντρου, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. «Η ενορία δεν έχει ένα χώρο γραφείου, δεν έχει χώρο για κατηχητικό αλλά και για εκδηλώσεις» αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο ,θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή ενώ πέρα από την καλαίσθητη και επιβλητική του εμφάνιση θα στεγάσει όλες τις ενοριακές δραστηριότητες, αλλά συγχρόνως θα συνδράμει στην ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των ενοριτών και συνανθρώπων μας και ιδιαιτέρως της νεολαίας.

Σύμφωνα με τον πατήρ Ευάγγελο Παπουτσάκη εφημέριο της Ενορίας Γαζίου, το έργο έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και ξεκινάει με δυνάμεις της ενορίας ενώ ευελπιστούν στην συνεισφορά και αγάπη του κόσμου και των φορέων του τόπου μας, ώστε ένα αποπερατωθεί το έργο .

Όπως επισημαίνει  ο πατήρ Ευάγγελος, μεγάλη σημασία έχει η χρηματοδότηση του έργου με τον ίδιο να τονίζει ότι, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί . Μάλιστα όπως ανέφερε ,ήδη έχει γίνει μια πρώτη  συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το θέμα, ώστε να μπορέσει το έργο να λάβει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο εφημέριος της ενορίας Γαζίου επισημαίνει επίσης ότι το Πνευματικό αυτό Κέντρο θα γίνει ο πυρήνας της Ενορίας καθώς εκεί θα μπορέσουνε να δραστηριοποιηθούνε περαιτέρω και να φέρουνε τους ενορίτες ακόμα πιο κοντά στην Ενορία αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία.

Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Στο υπό ανέγερση κτήριο περιλαμβάνονται: α) μια ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 250 τ.μ., β) μια αίθουσα 1ου ορόφου 250 τ.μ., γ) το γραφείο της Ενορίας, δ) κουζίνα, ε) βοηθητικοί χώροι, στ) τουαλέτες (WC) και άλλα. Το Πνευματικό Κέντρο θα πληροί όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κτηρίου (πυρασφάλεια, θέρμανση, κλιματισμός, ανελκυστήρας, κλπ), σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και απαιτήσεις της Πολιτείας αλλά και πάντοτε με γνώμονα την προστασία των συνανθρώπων μας.

Η προσφορά του Πνευματικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία θα είναι αδιαμφισβήτητη και πολυδιάστατη. Σ' αυτό θα πραγματοποιούνται:

  1. Εκδηλώσεις, διαλέξεις, ομιλίες, Μελέτη Αγίας Γραφής και άλλα.
  2. Κατηχητικές συνάξεις.
  3. Εθνικές, θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.
  4. Δανειστική βιβλιοθήκη.
  5. Παιδικές και νεανικές χορωδίες.
  6. Χορωδία κυριών και πολλά άλλα.

Η σημαντική και κύρια συνεισφορά του κτηρίου θα είναι ότι επιτέλους θα υπάρξει ένας πυρήνας στον οποίο θα μπορούν όλοι οι ενορίτες να βρεθούν, να συζητήσουν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις.

Μάλιστα σε σχετική επιστολή ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας ζητάνε από τους συνανθρώπους και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, την συμπαράσταση, την προσευχή, τον επιστηριγμό και την κάθε είδους βοήθεια ώστε να φέρουνε εις πέρας το νέο αυτό ευλογημένο όπως το χαρακτηρίζουν έργο της Ενορίας. Τέλος  ευχαριστούν από τα βάθη της καρδιάς τους όλους εκείνους οι οποίοι ο καθένας με τον δικό του τρόπο όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το έργο της Ενορίας επισημαίνοντας ότι αναμένουνε και ευελπιστούν στην στήριξη και συνεισφορά όλων .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ