Ο Μ. Συντυχάκης στην κατ' άρθρων συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το Αθλητικό Νομοσχέδιο

Petite Perle 300×250

Τη σφοδρή αντίδραση των αθλητικών φορέων συνάντησε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διατάξεις που υποβαθμίζουν το πανεπιστημιακό πτυχίο του προπονητή, εξισώνοντάς το με πιστοποιητικά σεμιναρίων άλλων φορέων, τα σχέδια για δημιουργία Σχολής Προπονητών της ΓΓΑ, η αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών κατηγοριών και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, καθώς και ζητήματα αντιντόπινγκ.

Στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, χαρακτήρισε δίκαιες τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο θέμα των πτυχίων, μιλώντας για μια επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την υγεία και την ψυχολογία αθλητών και αθλούμενων.

Για τα ζητήματα αντιντόπινγκ ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στην εναρμόνιση με τους διεθνούς κανονισμούς, ωστόσο δεν τρέφει αυταπάτες πως το πρόβλημα του ντόπινγκ μπορεί να λυθεί στο υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, από μια κυβέρνηση που υπηρετεί τις λογικές του αθλητισμού – εμπόρευμα, που συντηρούν το φαινόμενο σε όλο το φάσμα του.Αναφερόμενος στα σχέδια αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία ακόμα εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση όταν τα πράγματα στο «προϊόν» εκτροχιάζονται. Σχετικά δε με το Αθλητικό Μητρώο, μίλησε για ωμό εκβιασμό και κλιμάκωση της επίθεσης στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί, μέσω του άρθρου 41. Υπογράμμισε ακόμη ότι η αύξηση του κατώτατου ορίου του μετοχικού κεφαλαίου των ομάδων που θα συμμετέχουν στην Σούπερλιγκα 2 θα οδηγήσει στην απομάκρυνση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στον υποβιβασμό αδύναμων οικονομικά ΠΑΕ, με αρνητικές συνέπειες για ποδοσφαιριστές και άλλους εργαζόμενους αυτών των ομάδων.
Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη :
https://www.902.gr/eidisi/voyli/262557/entones-antidraseis-gia-tis-diataxeis-poy-ypovathmizoyn-panepistimiako-ptyhio

φωτογραφία αρχείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ