Στην τελική ευθεία η δίκη για το έγκλημα στις Μοίρες – «Δεν θυμάμαι τίποτε» λέει ο δολοφόνος

Petite Perle 300×250

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στις Μοίρες με θύμα τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθεται εκ νέου ο 52χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο ηλικιωμένο ενώ τραυμάτισε και την σύζυγό του 79χρονου.

Στις 25 Μαΐου όπου και συνεδρίασε τελευταία φορά το δικαστήριο απολογήθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανέφερε πως από εκείνο το μοιραίο βράδυ δεν θυμάται απολύτως τίποτα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Ο ίδιος, για μία ακόμα φορά, επανέλαβε πως για χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού ενώ και στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει προγράμματα απεξάρτησης χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Για το βράδυ όπου σκότωσε τον 79χρονο και τραυμάτισε την σύζυγό του ανέφερε ότι «θόλωσε» κι ότι δεν θυμάται τίποτε καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Σήμερα, η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις δικηγόρων, την πρόταση του εισαγγελέα αλλά και την απόφαση της έδρας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2020 όταν δράστης μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ, πήγε στο κτήριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες. Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ο 17χρονος εγγονός τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 52χρονο εμφανώς μεθυσμένο ο οποίος ζητούσε επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν γνώριζε και δεν απάντησε με αποτέλεσμα να φωνάξει τον παππού του ότι κάποιος είναι έξω από το σπίτι και ψάχνει την συγκεκριμένη γυναίκα.

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί με τον 52χρονο χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που έψαχνε.

Ο δράστης χωρίς κανένα δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα με την σφαίρα να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το αποτέλεσμα ήταν ο 79χρονος να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Από την φασαρία είχε βγει και στην είσοδο η σύζυγος με τον δράστη να μην διστάζει να την πυροβολεί και να την τραυματίζει στον δεξί ώμο. Η 66χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 52χρονος συνελήφθη το επόμενο πρωί από άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών.

www.newsbomb.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ