Χαρδαλιάς: Ανοίγουν το Σάββατο λούνα παρκ και παιδότοποι – Τα σινεμά την 1η Ιουλίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τι ανοίγει και πώς το επόμενο διάστημα βάσει ανακοινώσεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Οι αλλαγές στο λιανεμπόριο. Χωρίς μάσκες οι εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια.

Συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει την Πέμπτη (17/06), κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το άνοιγμα των παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους και λούνα παρκ από το ερχόμενο Σάββατο ενώ τα σινεμά θα ανοίξουν τις πύλες τους την 1η Ιουλίου.

Στις 19 Ιουνίου θα ανεβάσουν ρολά και οι επιχειρήσεις ευεξίας λόγω του τουρισμού ενώ ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, επίσης, ότι η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα γυμναστήρια για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στους παιδότοπους η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες ενώ στα λούνα παρκ θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • αποστάσεις 4 μέτρων μεταξύ μηχανημάτων
  • υποχρεωτική μάσκα
  • αντισηπτικό στην είσοδο κάθε παιχνιδιού
  • απολύμανση μετά από κάθε παιχνίδι
  • δωρεάν διάθεση μασκών

Όπως έγινε γνωστό, η πληρότητα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες θα φτάνει το 50% ενώ οι θεατές θα πρέπει να έχουν κάνει εμβόλιο ή self test και υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Επίσης ανακοινώθηκε και άρση περιορισμών στο λιανεμπόριο, όπως η αναλογία στα μαγαζιά σε 1 άτομο ανά 16 τμ από 1 ανά 25 τμ.

Για τον τουρισμό

Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα:

  • να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες
  • Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.
  • Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα –από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.
  •  Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...