Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηρακλείου: Στα θρανία για μια δεύτερη ευκαιρία τα προσφυγόπουλα

Petite Perle 300×250

Μια ζεστή αγκαλιά και ένα γλυκό καλωσόρισμα περίμενε σήμερα τους μικρούς μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου.

Τα συγκεκριμένα παιδιά, είναι προσφυγόπουλα και δεν μιλούν την Ελληνική γλώσσα και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια από το Κοινωνικό Φροντιστήριο με σκοπό τη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, που σηματοδοτεί και την ένταξη στην κοινωνία μας, αλλά και την έναρξη μιας καινούριας πορείας.

Κάθε προσφυγόπουλο έχει τη δική του ιστορία και τα δικά του βιώματα. Αυτά όμως δεν το εμποδίζουν να ξεκινήσει να ονειρεύεται για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι, σήμερα το πρωί στο 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ γονέων, μαθητών, καθηγητών, αλλά και των διερμηνέων και κοινωνικών λειτουργούν προκειμένου να οργανωθούν τα νέα τμήματα.

Η σημερινή συνάντηση αφορούσε πρόσφυγες, ωφελούμενους του προγράμματος "Εστία" της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και τους ωφελούμενους τής Αναπτυξιακής Εκπαιδευτικής για τους πρόσφυγες "Πλοηγός" και σκοπός ήταν να διαχωριστούν τα παιδιά των προσφύγων, ανάλογα με το επίπεδο τους στην Ελληνική γλώσσα, την ηλικία τους και την περιοχή διαμονής τους (για να παρακολουθήσουν στο πλησιέστερο εμπλεκόμενο σχολείο 6ο ΕΠΑΛ Κηπούπολη ή 7ο ΓΕΛ Καμίνια.)

Σύμφωνα με τον συντονιστή έργου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Βαγγέλη Κουτουμάνο, ο αριθμός συμμετοχής για παιδιά ηλικίας 8-16 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και γι' αυτό δημιουργήθηκαν τρία τμήματα.

Συγκεκριμένα, από τους δύο οργανισμούς, Εστία και Πλοηγό, συμμετέχουν συνολικά 30 παιδιά, ενώ ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει όταν προστεθούν και οι μαθητές που στέλνουν οι διευθυντές σχολείων της πόλης.

Τα νέα τμήματα, όπως προαναφέραμε θα είναι τρία, δύο θα λειτουργήσουν στο 6ο ΕΠΑΛ και ένα στο 7ο ΓΕΛ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα όσα γίνονται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηρακλείου οφείλονται στον εθελοντισμό των καθηγητών.

Όπως και στα συγκεκριμένα τμήματα οι κυρίες Εβελίνα Λίβα και Δέσποινα Παπαλεωνίδα θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν τα προσφυγόπουλα στα πρώτα του βήματα στη γνώση και στην ένταξη στην κοινωνία μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ