Θα εκπαιδευτούν σε ΚΑΡ.Π.Α.

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο ¨Προνοσοκομειακή Φροντίδα¨ διοργανώνουν σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση στη:

 1. Βασική υποστήριξη ζωής  (BasicLifeSupport, BLS), πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-E.R.C.)
 2. Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AutomatedExternalDefibrillator, AED) πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European ResuscitationCounsil-E.R.C.)

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο σε σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) αλλά και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Α.Ε.Α) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, με βάση τις νέες (2015) κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Ακολουθώντας τις Κρατικές οδηγίες και την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων κατά του ιού Sars-Cov-2, αλλά και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) τα Σεμινάρια υλοποιούνται με “υβριδικό” τρόπο: Το θεωρητικό μέρος διεξάγεται εξ’ αποστάσεως και το πρακτικό δια ζώσης, τηρώντας όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ενότητες Σεμιναρίου:

 • Αναγνώριση του ατόμου που βρίσκεται σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής
 • Διενέργεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σύμφωνα με τις νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες του E.R.C.
 • Τοποθέτηση του ατόμου (θύματος) σε θέση ανάνηψης, όταν αυτό απαιτείται
 • Γνώση βασικών θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία (ασφάλεια) του Α.Ε.Α.
 • Εφαρμογή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Α.Ε.Α.)
 • Εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε συνδυασμό με A.E.Α.

Το κόστος του προγράμματος: είναι 35 €  ανά συμμετοχή* (περιλαμβάνεται το κόστος πιστοποίησης)

*Με την απόκτηση της κάρτας “katartisiplus” έχετε  ετήσια απεριόριστη πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Μάθετε περισσότερα στο www.katartisi.gr

Χρόνος Διεξαγωγής:  6 διδακτικές ώρες σε αίθουσα, το Σάββατο 24/07/21, από 09:00  έως 14:00 .

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους, 1 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

 • Συμπλήρωση της αίτησης (για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και αποστολή στο [email protected]
 • Συμπλήρωση της Online αίτησης.
 • Πληρωμή του σεμιναρίου με την αίτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει, έως την Παρασκευή 09/07/2021, τις σχετικέςαιτήσειςπου θα βρουν στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr. Περιορισμένες Θέσεις!!!

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730,[email protected] από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Related Articles