Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον συζυγοκτόνο

Petite Perle 300×250

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου ασκήθηκε σε βάρος του συζυγοκτόνου για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα σε βάρος του 33χρονου πιλότου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση στις αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
  • ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολαιν και β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές

Ο γυναικοκτόνος πέρασε το βράδυ στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ αφού ομολόγησε το φρικτό έγκλημα έπειτα από επτάωρη κατάθεση. Ο 33χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει έπειτα από σωρεία αντιφάσεων στις οποίες είχε υποπέσει στις προηγούμενες καταθέσεις του.

«Δεν ήθελα τη σκοτώσω. Έπαθα σοκ όταν κατάλαβα ότι πέθανε», είπε στην ομολογία του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκηνοθέτησε τη ληστεία για το παιδί και θόλωσε όταν το θύμα έριξε με δύναμη το μωρό στην κούνια. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο δράστης ομολόγησε σε αρκετά ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Ο καθ'ομολογίαν δράστης αμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ