Μεγάλη συμμετοχή για μια θέση στους παιδικούς του Δήμου Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Αρχές Ιουλίου οι αιτήσεις με το ΕΣΠΑ

Της Ελένης Στάθογλου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γονέων που κατέθεσαν αίτηση για μια θέση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Μαλεβιζίου με τροφεία .Συνολικά 320 αιτήσεις κατατέθηκαν φέτος και για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου .

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ) κα. Μαρίνα- Δέσποινα Βογιατζή που μίλησε στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» μέχρι τέλος Ιουνίου, αναμένεται να βγουν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης με τα ελλιπή και πλήρη στοιχεία προκειμένου να γίνει γνωστό ποιοι πληρούν τα κριτήρια . Όπως επισημαίνει η κα. Βογιατζή, τέλος του μήνα με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και το ΕΣΠΑ όπου θα μπορούν οι γονείς να κάνουν και εκεί τις αιτήσεις τους για τους παιδικούς σταθμούς και να πάρουν την επιταγή voucher-κουπόνι αξία τοποθέτησης. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους φορείς όπου θα μπορούν οι οργανισμοί ,δημόσιοι και ιδιωτικοί να δηλώνουν ότι, επιθυμούν οι παιδικοί τους να φιλοξενήσουν παιδιά μέσω του ΕΣΠΑ .Μάλιστα όπως επισημαίνει η κα Βογιατζή, το 70% των παιδιών θα το πάρουνε μέσω ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 30% με τροφεία. Συνολικά 352 νήπια και βρέφη αναμένεται να τοποθετηθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Μαλεβιζίου ενώ ταοριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο .Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν γι' αυτά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ όπου και θα αναρτηθούν.

Φορητό σετ απολύμανσης για τις δομές ΚΔΑΠ-ΑμεΑ

Με ένα σετ καθαριστικού μηχανισμού προηγμένης τεχνολογίας έχει εξοπλιστεί τις τελευταίες ημέρες το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ . Είναι ένα πολύτιμο βοήθημα για την καθαριότητα και απολύμανση των δομών του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου(Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.) που παρέλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα τελευταίας τεχνολογίας φορητό σετ απολύμανσης, που θα χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Μαλεβιζίου, με στόχο να διατηρηθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγιεινής και την ασφαλέστερη παραμονή τόσο των ωφελούμενων όσο και των υπαλλήλων.

Η προμήθεια έγινε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία από την covid-19. Σύμφωνα με την πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου κα. Μαρίνα –Δέσποινα Βογιατζή, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης το θεώρησε σαν περαιτέρω διευκόλυνση του φορέα, συμβάλλοντας έτσι στην ασφαλέστερη παραμονή των παιδιών στους χώρους του ΚΔΑΠ και των υπαλλήλων με την ίδια ωστόσο να επισημαίνει ότι, τα μέτρα τηρούνται με ευλάβεια. Η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου μάλιστα σε δηλώσεις της στη «Φωνή του Μαλεβιζίου», δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Υπουργείο Εσωτερικών για το πολύτιμο αυτό βοήθημα που τους παρείχε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ