Να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο αθλητικό νομοσχέδιο

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ζήτησε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, στη δευτερολογία του επί του αθλητικού νομοσχεδίου.

Οι τροπολογίες αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών ποδοσφαίρου πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ, την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του τακτικού προσωπικού των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και την κάλυψη θέσεων σε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις σε Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.

Ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών ως «εξυπηρέτηση της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου», επισημαίνοντας και τους κινδύνους για την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων που κρύβει η συμμετοχή των β’ ομάδων των ισχυρών του ποδοσφαίρου -που θα αγωνίζονται με επαγγελματίες- στις εθνικές κατηγορίες. Διάταξη την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ.

Επίσης, κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης για παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα σημαντικών δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Ενώ είπε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στη διάταξη που αφορά το ασφαλιστικό των αθλητών.  

Ολόκληρη η ομιλία του Μ, Συντυχάκη

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...