Στο μνημείο του εθνικού ευεργέτη Αντωνίου Φ. Παπαδάκη ο Χάρης Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Το ταφικό μνημείο του Κρητικού εθνικού ευεργέτη Αντωνίου Φ. Παπαδάκη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης με σκοπό να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, αξιοποιώντας και τις γνώσεις που ως μηχανικός κατέχει, πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε τις μεταγενέστερες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλοιώνοντας την αρχική σύνθεση και το πρωτότυπο έργο τέχνης του Γεωργίου Βρούτου.

«Το Μνημείο έχει υποστεί παρεμβάσεις, είναι κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό, οι οποίες προσβάλλουν, όχι μόνο την αισθητική και τον συμβολισμό του χώρου, αλλά βεβηλώνουν και την μνήμη του αείμνηστου Αντωνίου Φ. Παπαδάκη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, προφανώς κατόπιν Πρωθυπουργικής εντολής όπως προκύπτει και από τις ευχαριστίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, να μην προχωρήσει στην αποκατάστασή του Μνημείου και να διατηρήσει την προτομή του καταδικασμένου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δωσίλογου στρατηγού και υπουργού εσωτερικών του Τσολάκογλου, Δεμέστιχα, προβάλει την ίδια τη Δημοκρατία. Προσωπικά, σκοπεύω να εξακολουθήσω να είμαι αρωγός στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, τόσο από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, όσο και από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε το Μνημείο να αποκατασταθεί και η σπουδαία συνεισφορά του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη να αναδειχθεί όπως αρμόζει και να γίνει ευρύτερα γνωστή. Ειδικά το τελευταίο, θεωρώ ότι αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση όλων μας, απέναντι στο μεγαλείο του ανδρός.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ