Κυνικός και προκλητικός ο δολοφόνος στις πρώτες δηλώσεις του – "Οικογένειά μου οι γονείς της Καρολάιν"

Petite Perle 300×250

Δηλώνει συνετριμμένος αλλά και "πλήρως συνειδητοποιημένος" ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών που υποστηρίζει ότι έκρυψε την αλήθεια για να μεγαλώσει το παιδί.

Παγωμένη είναι η ελληνική κοινωνία τόσο από το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όσο και από τον κυνισμό που επιδεικνύει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο δράστης του άγριου φονικού που δολοφόνησε τη γυναίκα του και σκηνοθέτησε ληστεία για να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζει πως έκρυψε την αλήθεια για να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί ενώ υποστηρίζει πως η οι γονείς της Καρολάιν είναι οικογένειά του. "Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος. Με νοιάζει μόνο το παιδί. Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε", δήλωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

"Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας", προσθέτει λίγες ημέρες αφότου ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη 20χρονη.

Ο 33χρονος που κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα του κρατητηρίου της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, ο δολοφόνος είναι ευδιάθετος και βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική. Δεν μιλάει πολύ και για τα μόνα που ρώτησε είναι κάποια διαδικαστικά θέματα και να πάρει τηλεκάρτα για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Είναι μόνος στο κελί του και διαβάζει τη δικογραφία του ενώ τον έχουν επισκεφτεί μόνο οι ψυχολόγοι της φυλακής.

Την ίδια στιγμή όμως αναφέρει μέσω του συνηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη που μίλησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς ξέρει ότι κατέστρεψε τη ζωή του. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής επάνω στον τσακωμό και πως δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Την έπνιγε επί έξι λεπτά

Η νεκροψία ωστόσο στη σορό της 20χρονης Καρολάιν έδειξε σημαντικά ευρήματα για τα τελευταία λεπτά της άτυχης κοπέλας, εκ των οποίων φαίνεται να απορρίπτεται το παραπάνω σενάριο, ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε από ασφυξία, έπειτα από φραγή των αεροφόρων οδών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κοπέλα δεν μπορούσε να αναπνεύσει για περίπου 6 λεπτά. Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης και όχι ακαριαίος, πράγμα που σημαίνει ότι για πάρα πολλή ώρα ο δολοφόνος την έπνιγε.

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχει παραποίηση, υπάρχουν αιμορραγίες στα μάτια, μώλωπες και κακώσεις σε χείλη και γλώσσα (απ' ότι φαίνεται προηγήθηκεσωματική πάλη), καθώς επίσης και κάκωση στον τράχηλο που σημαίνει ότι ίσως ο δράστης χρησιμοποίησε και αιχμηρό αντικείμενο προκειμένου να την σκοτώσει.

Τέλος, σύμφωνα με τη νεκροψία, παρατηρήθηκαν πολλαπλές ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπό της. Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Καταθέτει η ιατροδικαστής: "Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος".

Πώς αποδόμησε την κατάθεση του 33χρονου

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά. Η ιατροδικαστής τονίζει πως αποκλείεται "ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας".

Πως τη σκότωσε

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά πραγματικά σοκάρουν. Οι μεθοδικές κινήσεις του συζυγοκτόνου προκαλούν ανατριχίλα. 04:11 και 57 δευτερόλεπτα, η καρδιά της άτυχης Καρολάιν καταγράφει 59 παλμούς… Έχει ξεκινήσει η διαδικασία θανάτου, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Για περίπου 10 λεπτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε με όλο του το βάρος το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι και το στρώμα. Η αγωνία επιβίωσης καταγράφεται και από την ιατροδικαστική έκθεση, καθώς η Καρολάιν είχε δαγκώσει και ματώσει την γλώσσα της προσπαθώντας να πάρει ανάσα ζωής…

Το χρονικό του φονικού

Το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέδειξε πολλά από τα ψέματα που είχε πει στις καταθέσεις του, καθώς ενώ ήταν "δεμένος" έκανε βήματα και ανέβαινε ορόφους…Σε αυτό καταγράφονταν, βήματα, αποστάσεις αλλά και άνοδος ορόφων, ενώ από την έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτυπώνεται πλήρως η δραστηριότητά του το μοιραίο βράδυ.

23:18: Μήνυμα "you stupid" από Καρολάιν

23:42: Άλλο μήνυμα που αναφέρει: "Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου"

23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους

01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης

04:24: Δώδεκα λεπτά μετά την δολοφονία βγαίνει από την φόρτιση

05:22: Είναι "δεμένος αλλά κάνει 29 βήματα

05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων

05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου

06:08: Κλήση στο… 180

06:10: Κλήση στο… 1000

Είναι οι δήθεν ή πραγματικές προσπάθειές του να καλέσει με τη… μύτη την Άμεση Δράση, την οποία κάνει στις

06:11: Κλήση στο 100

06:16: Κλήση στην γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία που εργαζόταν.

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την ανάκριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είναι η προσπάθειά του να αναδείξει την εκδοχή της ληστρικής επιδρομής από τους "φανταστικούς" ληστές. Είχε πάρει τα κοσμήματα της Καρολάιν και τα τοποθέτησε μέσα στο ντεπόζιτο… βενζίνης της μοτοσυκλέτας του.

Τα ανέσυρε, μέρες αργότερα, με… γάντζο και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Επίσης η εικόνα του ίδιου με την μικρή Λυδία στον καναπέ του καθιστικού στις 12:26 της 11ης Μαΐου, είχε αποτυπωθεί από την Καρολάιν, μέσω της εφαρμογής του κινητούς της που ήταν συνδεδεμένη η κάμερα του χώρου. Ήταν το χρονικό διάστημα της διαμάχης με τον σύζυγό της και ανταλλαγής σχετικών μηνυμάτων.

Τα 10 λάθη που τον πρόδωσαν

Για 37 ημέρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατάφερε να ακολουθήσει πιστά το σενάριο, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει τελικά από τις Αρχές ενώ δεν δίστασε να σκοτώσει και το σκυλί τους για να "δέσει" την ιστορία του. Τα λάθη που "κόστισαν" στον ίδιο και οδήγησαν στη σύλληψή του ήταν τα εξής:

1. Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
2. Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
3. Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
4. Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή.
5. Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο.
6. Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
7. Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
8. Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
9. Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
10. Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

ΠΗΓΉ: WWW.THETOC.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ