Ο Μ. Συντυχάκης για τη μονιμοποίηση 4.000 συμβασιούχων με πρόγραμμα ΟΑΕΔ στην Υγεία

Petite Perle 300×250

Να μονιμοποιηθούν αμέσως και να ενταχθούν στο προσωπικό των μονάδων Υγείας που υπηρετούν οι 4.000 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από την αρχή του 2017 με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. 

Τόνισε ότι παραμένουν οι κραυγαλέες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν έχει ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων από 100 διαφορετικές ειδικότητες, που προσλήφθηκαν από την αρχή του 2017 με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με εποπτεία ΑΣΕΠ, σε όλο το φάσμα των δομών της Δημόσιας Υγείας.

Πρόσθεσε πως τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση τους κρατούν σε ομηρία, αφού αρνούνται να προσλάβουν μόνιμο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, υλοποιώντας τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η σχεδιαζόμενη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προϋποθέτει τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με στόχο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι είναι αναγκαίοι αυτοί οι εργαζόμενοι που βοήθησαν στην πανδημία και το αναγνωρίζουμε. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Αναγνώρισε ότι δεν είναι μόνιμη λύση αυτή, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι» και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μονιμοποιεί από τη μια μέρα στην άλλη το σύνολο των συμβασιούχων στο σύστημα Υγείας, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες. 

Για προσπάθεια παραπλάνησης από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Μ. Συντυχάκης και αναρωτήθηκε ότι είμαστε σε καιρό πανδημίας και αν δεν γίνουν τώρα οι μόνιμες προσλήψεις των συμβασιούχων τότε πότε θα γίνουν; Είναι άκρως απαραίτητοι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, σημείωσε. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ