Ευχαριστήριο Λευτέρη Αυγενάκη για την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Λ. Αυγενάκης: «Ευχαριστώ όλους, δημοτικές παρατάξεις, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς, Ομοσπονδίες, για την υιοθέτηση της πρότασης, του οράματος αξιοποίησης των Δυτικών Νεωρίων»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την υιοθέτηση της πρότασής του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, για την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων:

«Έπειτα από τρίωρη συζήτηση και αναλυτικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα και απορία, που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής, η συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε -και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος- να κάνει δεκτή την πρότασή μας:

Στη χρήση των Δυτικών Νεωρίων, μετά την αποκατάστασή τους, να προστεθούν και ήπιες αθλητικές δραστηριότητες (όπως π.χ. πνευματικού αθλητισμού -σκάκι, μπριτζ- καθώς και  πινγκ πονγκ, ξιφασκία, μπότσια).

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου οράματος αξιοποίησης των Δυτικών Νεωρίων, τη Δημοτική Αρχή, όλες τις παρατάξεις και τους Δημοτικούς παράγοντες, τους  παραγωγικούς, οικονομικούς και τουριστικούς φορείς του νομού μας που αγκάλιασαν τη πρόταση, αλλά ιδιαίτερα τις Ομοσπονδίες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Σκάκι και Μπριτζ.

Αναμένουμε και  επίσημα την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και την άμεση δρομολόγηση Τεχνικών Δελτίων για τη Μελέτη «Αποκατάστασης, Στερέωσης και Συντήρησης» και τη Μελέτη «Χρήσης» του μνημειακού συγκροτήματος των Δυτικών Νεωρίων.

Τις μελέτες θα χρηματοδοτήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως δεσμεύτηκα χθες ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άμεση προετοιμασία και υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σύνολο των Ενετικών Τειχών και των Νεωρίων της πόλης, μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης και Υπουργείου Πολιτισμού, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε η Υπουργός, Λίνα Μενδώνη, στην πρόσφατη επίσκεψη της στο Ηράκλειο.

Η συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων, με σεβασμό στην Ιστορία, αποτελεί σημαντικότατο κεφάλαιο για τη πόλη μας».

ΕΔΩ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ:

https://www.facebook.com/134552316636/posts/10157751083796637/

Related Articles