Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Πολύ καλός, αλλά και ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «μια θερμή αέρια μάζα, προσεγγίζει ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, αλλά και την Κρήτη, με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Έτσι λοιπόν, αναμένουμε όλη η εβδομάδα να έχει καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια ως επί το πλείστον. Οι άνεμοι θα είναι με μεταβλητές εντάσεις. Θα κυμαίνονται είτε από βορειοδυτικές διευθύνσεις, είτε και δυτικές κατά περιόδους, με την έντασή τους να μην ξεπερνάει τα 2 με 3 μποφόρ».

Ειδικά για την Ανατολική Κρήτη, ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από την Πέμπτη και έπειτα, οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έχουν ως αποτέλεσμα να «φρενάρουν» τη θερμοκρασία, σε ήπιες τιμές.  «Μέχρι και την Τετάρτη περιμένουμε οι θερμοκρασίες, σαν μέγιστες τιμές, να κυμαίνονται στους 31 έως και 33 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους βέβαια, λόγω καθαρά τοπικών παραγόντων η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 35 και 36 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη και μετά, φαίνεται ότι η θερμότερη εισβολή της μάζας, θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει τις θερμοκρασίες, σε λίγο πιο υψηλά επίπεδα. Η θερμοκρασία μάλιστα θα ανέβει και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μας ταλαιπωρήσουν λίγο, με τις μέγιστες τιμές ίσως να φτάσουν και στους 38 βαθμούς Κελσίου».

Κλείνοντας, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, εξαιτίας της έντασης της ηλικιακής ακτινοβολίας. «Η ακτινοβολία αυτή φαίνεται να κορυφώνεται από τις 10 το πρωί, έως και τις 4 με 5 το απόγευμα, γι' αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Οι υψηλές θερμοκρασίες, θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, ενώ όπως όλα δείχνουν, ίδιο σκηνικό θα ακολουθήσει και από την επόμενη εβδομάδα. 

creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ