McDonald's: Στα δίχτυα χάκερ η αλυσίδα εστιατορίων

Petite Perle 300×250

Συνεχίζουν να «χτυπούν» σε γνωστές εταιρίες και κρατικές υπηρεσίες οι χάκερς. Τελευταίο τους επίθεση φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης στον κόσμο, τα McDonald's.

Η εταιρία διαπίστωσε το data breach όταν προσέλαβε τεχνικούς συμβούλους για να ερευνήσει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε ένα εσωτερικό σύστημα ασφαλείας. Η Wall Street Journal σημειώνει ότι οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των επιμέρους επιχειρήσεων του franchise, τη χωρητικότητα των καταστημάτων, τα τετραγωνικά των χώρων απασχόλησης των παιδιών, καθώς και σε προσωπικές πληροφορίες του προσωπικού.

Μάλιστα, στα καταστήματα της Νότιας Κορέα και του Ταϊβάν, διέρρευσαν και προσωπικές πληροφορίες πελατών όπως ονόματα, τηλέφωνα και email, με τα McDonald's να δηλώνουν πως θα έρθουν άμεσα σε επαφή με όσους επηρεάστηκαν. Επίσης, ξεκαθάρισαν πως «στα αρχεία που είχαν πρόσβαση οι χάκερς, δεν υπήρχαν πληροφορίες πιστωτικών καρτών ή πληρωμών» και ζήτησαν από τους εργαζομένους τους να προσέχουν και να είναι υποψιασμένοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες.

Τέλος, τονίζεται ότι η έρευνα συνεχίζεται για τα καταστήματα στην Ασία, τη Νότια Αφρική και τη Ρωσία, καθώς φαίνεται να έχουν επηρεαστεί και αυτά από την επίθεση.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ