Συγκίνηση και μνήμες από την μεγάλη βραδιά του ΟΦΗ το 1987

Petite Perle 300×250

Μνήμες απο τα παλιά, ξύπνησαν στην επέτειο των 34 ετών απο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απο τον ΟΦΗ.

Με αφορμή την ιστορική επέτειο, η ΠΑΕ ΟΦΗ παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 70 λεπτών που με τίτλο «Ήτανε μια φορά… 21.06.87».

Η συγκίνηση ξεχείλησε στην αίθουσα του Κηποθεάτρου Νίκος Καζαντζάκης και στην οποία παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, βουλευτές Ηρακλείου, αλλά και πολλά ιστορικά πρόσωπα του ΟΦΗκ, εκείνης της εποχής, παλιοί ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας.

Στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του τελικού και συνολικά 26 πρόσωπα, τα οποία έζησαν από κοντά την σπουδαία επιτυχία του ΟΦΗ, ανέσυραν από τη μνήμη τους γνωστές ή άγνωστες ιστορίες εκείνης της περιόδου.

Οι ποδοσφαιριστές Νίκος Νιόπλιας, Γιάννης Σαμαράς, Μύρων Σηφάκης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Τάκης Περσίας, Γρηγόρης Τσινός και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, με τον άμεσο συνεργάτη του Ευγένιου Γκέραρντ στην τεχνική ηγεσία, Άρη Βασιλείου.

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιάννης Παπαματθαιάκης με τους Γιάννη Αρώνη, Κώστα Καζανάκη και Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη από τη διοίκηση.

Ο φροντιστής της ομάδας, Δημήτρης Παπυράκης, με τους Απόστολο Φυργάδη (φυσιοθεραπευτής), Λεωνίδα Σακούτη (μασέρ) και Μανώλη Τζιρίτα (υπεύθυνος εισιτηρίων) να θυμούνται ανεπανάληπτες στιγμές εκείνης της βραδιάς.

Ο τέως υπουργός εσωτερικών, Μανώλης Παπαστεφανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Δημήτρης Σαρρής και ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλάκης  έδωσαν την κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και αθλητική προέκταση της επιτυχίας.

Ο Σάββας Κωφίδης, αντίπαλος του ΟΦΗ και σκόρερ του τελικού απ' την πλευρά του Ηρακλή.

Την δική του «πινελιά» στο ντοκιμαντέρ έβαλε  ο διαιτητής του τελικού, Μελέτης Βουτσαράς, ενώ μίλησαν και  οι φίλαθλοι  του ΟΦΗ, Τάσος Γρυλλάκης, Άγγελος Καραγιαννάκος, Γιώργος Σαλούστρος και Μιχάλης Τζανής, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου στις 21.06.87,  και αναφέρθηκαν  στην οργάνωση της εκδρομής και τους πανηγυρισμούς σε Αττική και Κρήτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ