776.200€ στο Μαλεβίζι μέσω ΕΣΠΑ για το Τυροκομείο Κρουσώνα και το Μουσείο Φόδελε!

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Γενναία χρηματοδότηση ύψους 776.200,00€ έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου από το ΕΣΠΑ για την Αποκατάσταση του Παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι Κρουσώνα, αλλά και την Ανακαίνιση του Εκθετηρίου ΔομήνικοςΘεοτόκοπουλος στο Φόδελεμε πρόσθετες παρεμβάσεις διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο του.

Οι ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου ανταγωνίστηκαν αντίστοιχες από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Με τη χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονίζονται δύο σημαντικά κτίρια – τοπόσημα για την περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για κτίρια με αυθεντική υπόστασηκαι άμεση αναφορά στο πολιτιστικό αποτύπωμα, την ιστορία και την παράδοση του τόπου.

«Περήφανοι που μια ακόμη θετική αξιολόγηση από το ΕΣΠΑ μας δίνει πράσινο φως με 776.200,00 € για δύο σημαντικά έργα σε Κρουσώνα και Φόδελε.  Σπουδαία χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το μηδέν, με πολλή δουλειά, μέσω του ΥΜΕΠΕΡΑΑ» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υπογραμμίζοντας: «Το ξεχασμένο παλαιό Τυροκομείο στο Λιβάδι, αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε «Μουσείο Φυσικού & Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος ορεινού όγκου Ψηλορείτη» και το Εκθετήριο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε ανακαινίζεται με σημαντικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του. Για το Μαλεβίζι ως κέντρο πολιτισμού, τουρισμού και ιστορίας. Συνεχίζουμε»! δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την ένταξη των δύο έργων.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...