Αποφάσεις έγκρισης 70 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 65,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού μας.

Τα εγκεκριμένα εβδομήντα (70) νέα επενδυτικάσχέδια είναι συνολικού κόστους 65.883.705,93€ και αφορούν σε  Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν ενίσχυση ύψους 25.145.527,91€ με τη μορφή της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης για την υλοποίηση των επενδύσεων τους,στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 (1ος κύκλος της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων).

Η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου -παρά την κρίση της πανδημίας που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία- και τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε όλους τους τομείς  της περιφερειακής οικονομίας (γεωργία-κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός και λοιπές υπηρεσίες).

«Τα 70 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 65.883.705,93 € θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας μια  μεγάλη «ανάσα» στήριξης στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας μας. Θεωρούμε ότι με τη συνέργεια, τη συμπόρευση όλων των φορέων θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια» ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή των νέων επενδυτικών σχεδίων από την Περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν η γενική διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμούΧρυσή Δασκαλάκη, η προϊσταμένητης διεύθυνσης περιφερειακής οικονομίας και εξωστρέφειας (ΔΑΠΟΕ) Φωτεινή Κατίκα και η προϊσταμένη του τμήματος κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης Νεκταρία Καλογιαννάκη.

Related Articles