Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στους δήμους Βιάννου, Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θαξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας:

  • Την Πέμπτη 24-06-2021 στους οικισμούς Αστυράκι και Αηδονοχώρι.
  • Την Παρασκευή 25-06-2021 στον οικισμό Γωνιών Μαλεβιζίου.
  • Το Σάββατο 26-06-2021 στον οικισμό Καμαριώτη.

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  την Πέμπτη  24-07-2021 θα ξεκίνησει ο πρώτος Γενικός  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Βιάννου , αναλυτικά στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα :

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ       ΒΑΧΟΣ ΚΑΤΩ ΒΙΑΝΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ  ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ ΑΜΙΡΑ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΤΩ ΣΥΜΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΟΣ ΣΥΚΟΛΟΓΟΣΑΦΡΑΤΙ ΕΜΠΑΡΟΣ ΘΩΜΑΔΙΑΝΟ ΜΑΡΘΑ ΜΙΛΛΙΑΡΑΔΟ ΞΕΝΙΑΚΟ

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 23-6-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Πανασσός, Νύβριτος και Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας. Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτα τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  την Τετάρτη 23-6-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια, Ζαρό και Βορίζια του Δήμου Φαιστού.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813407914

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ