Η Δρ Βασιλική (Σύλια) Βασιλοπούλου στο TEDxAgiaPelagia

Petite Perle 300×250

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Στους ομιλητές προστίθεται και η Δρ Βασιλική (Σύλια) Βασιλοπούλου με το θέμα της ομιλίας της να είναι : Γιατί η ευφορία προκαλείται και από την  θάλασσα

Η Δρ Βασιλική (Σύλια) Βασιλοπούλου είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Ασχολείται με ερευνητικές δραστηριότητες που αφορούν στον τομέα διαχείρισης της αλιείας με βάση το οικοσύστημα επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Τα τελευταία 10 έτη συμμετέχει σε εφαρμογές θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, με στόχο την επίλυση χωρικών συγκρούσεων μεταξύ θαλάσσιων δραστηριοτήτων, καθώς και με θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εξετάζοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης πιθανών συνεργειών, ώστε να υποστηριχθούν κατάλληλες δράσεις που προωθούν τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων ως συντονίστρια, επικεφαλής  πακέτων εργασίας,  ή επιστημονική υπεύθυνη από πλευράς ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.  Από το 2017 είναι μέλος της ομάδας συντονισμού ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. του εθνικού προγράμματος παρακολούθησης της Οδηγίας Πλαισίου για τη Θαλάσσια Στρατηγική.

Με περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, έχει ενεργήσει ως πρόεδρος ή συντονίστρια σε θέματα εμπειρογνωμοσύνης της σε διεθνή συνέδρια και ομάδες εργασίας. Πραγματοποιεί διαλέξεις σε θέματα αλιευτικής διαχείρισης και εφαρμογής  συναφών ευρωπαϊκών θαλάσσιων πολιτικών σε μεταπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών επιτροπών και συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Διαχείρισης Οικοσυστημάτων της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN CEM), στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία του IOC-UNESCO για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (MSP Global Initiative), στην Κοινότητα του ΟΗΕ για τη Δεκαετία των Ωκεανών (UN Ocean Decade Community) και στο ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη (UN SDSN Greece).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

✔️facebook: TEDxAgiaPelagia

✔️instagram: tedxAgiaPelagia

✔️twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

🔍Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

📧[email protected]

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ