ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή δηλώσεων του Μαΐου (β' φάση)

Petite Perle 300×250

Ξεκινάει σήμερα και μέχρι την Δευτέρα 28 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Μαΐου (β φάση).

Οι επιχειρήσεις στην προθεσμία αυτή θα πρέπει να υποβάλλουν «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάιο 2021.

Παράλληλα για τους εργαζόμενους του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2021 καθώς και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών όπως αυτές υπολογίζονται επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Η αναλογία του επιδόματος αδείας η οποία καταβάλλεται στους εργαζόμενους, ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντός του έτους σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας προς τους δικαιούχους – εργαζόμενους πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η πληρωμή στους δικαιούχους εργαζόμενους ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα κατόπιν διασταύρωσης με τα στοιχεία που τηρούνται στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με το χρονικό διάστημα υπαγωγής εκάστου μισθωτού στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Η αναλογία του επιδόματος αδείας πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) εκάστου μισθωτού.

Η  δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει παραταθεί έως και τις 30.9.2021καθώς και η καταβολή σε ποσοστό 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον εν λόγω μηχανισμό δεν απασχολούνται.

Ο μηχανισμός εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31η.03.2021.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ