Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ ο Ανδρέας Στρατάκης: "Θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης"

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χθες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Στους σταυρούς πρώτευσε ο Τάκης Πεβερέτος που θα είναι και πάλι πρόεδρος, ενώ το Δ.Σ. συγκροτούν 21 μέλη.

Από την Περιφέρεια Κρήτης στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν 3 μέλη και συγκεκριμένα από το νομό Ηρακλείου οι Ανδρέας Στρατάκης και Γιώργος Ξυλούρης, ενώ από το νομό Ρεθύμνης ο Μανώλης Πατεράκης.

Μία μόλις ψήφος χωρίζουν τον πρώτο από τον δεύτερο στις εκλογές του ΣΕΚ. Ο πρώτος σε σταυρούς, Τάκης Πρεβερέτος, έλαβε 82 ψήφους και δεύτερος με 81 αναδείχθηκε ο κ. Ανδρέας Στρατάκης, ο οποίος θα είναι και ο νέος αντιπρόεδρος του ΣΕΚ. Παράλληλα, ο Μανώλης Πατεράκης έλαβε 60 ψήφους και 59 ο Γιώργος Ξυλούρης.

"Και 200 ψήφους να έπαιρνα εγώ, πάλι πρόεδρος θα ήταν ο Τάκης Πρεβερέτος. Ο άνθρωπος αυτός είναι χρόνια αγωνιστής. Κρατάει τον σύνδεσμο ζωντανό από το 2008, με μοναδικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων όλων των κτηνοτρόφων της Ελλάδας", αναφέρει στη Φωνή του Μαλεβιζίου, με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο νέος αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, Ανδρέας Στρατάκης.

Από τη νέα θέση του, ο κ. Στρατάκης ως αντιπρόεδρος του ΣΕΚ θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον κτηνοτροφικό κλάδο και δη αυτά των κτηνοτρόφων της Κρήτης.

Σε αυτό βέβαια θα τον βοηθήσει και η θέση που κατείχε ως Ειδικός Σύμβουλος του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βοηθήσουμε και να επιλύσουμε κάποια από τα θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κλάδο. Ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης που έχουν αρκετά προβλήματα ο ΣΕΚ θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου με τις Ενώσεις, τους Συνεταιρισμούς, και τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία των μελών του ΣΕΚ είναι τετραετής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ