Μαθητές με περιβαλλοντικές ευαισθησίες στη Λότζια

Petite Perle 300×250

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερώσουν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus "From Local to Global Environmental Awareness".

Οι μαθητές παρουσίασαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναλυτικά τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν και οι οποίες έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα ,στις 25 Μαΐου οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους έναν οικολογικό κήπο (Eco Garden) ,όπου έσκαψαν και φύτεψαν φυτά τα οποία ήδη φροντίζουν. Στις 30 Μαΐου προχώρησαν στο καθαρισμό της παραλίας του Καράβολα απ' όπου συνέλλεξαν πλαστικά αντικείμενα. Παράλληλα τα παιδιά χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά για να φτιάξουν μικρά έργα τέχνης, ενώ ομάδα μαθητών εξέδωσε φυλλάδιο με οδηγίες για τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού .

Ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τόσο τους καθηγητές όσο και τα παιδιά για την πρωτοβουλία και τους προέτρεψε να συνεχίσουν .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ