Παράταση – ανάσα για Δήμους και εργαζόμενους συμβασιούχους

Petite Perle 300×250

Διατηρούν τις θέσεις εργασίας μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2022

"Ανάσα" για την ομαλή διοικητική αλλά και επιχειρησιακή λειτουργία του δήμου Ηρακλείου, αλλά και των Δήμων Μινώα Πεδιάδος, Μαλεβιζίου,Κοινωφελών προγραμμάτων της Περιφέρειας αλλά και ΦΟΔΣΑ Κρήτης,  έδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, καθώς με την απόφαση που έλαβε, δίνοντας αναβολή στην συζήτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί, κατ' ουσίαν παρέτεινε την παραμονή 100άδων συμβασιούχων στις εργασίες τους, μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου, από τους 250 εργαζόμενους οι 140 απασχολούνται κατά κύριο λόγο στην καθαριότητα, και οι υπόλοιποι σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου.
Το δήμο εκπροσώπησε στη διαδικασία η αντιδήμαρχος Προσωπικού Μαρια Καναβάκη και η οποία εκ μέρους της δημοτικής αρχής συναίνεσε στο αίτημα των εργαζομένων για αναβολή της υπόθεσης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την παράταση της παραμονής τους στο δήμο για 7 μήνες ακόμα.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος κ. Λίτσα Χασουράκη, εκ των εκπροσώπων των συμβασιούχων, επεσήμανε ότι "δίνεται η δυνατότητα παραμονής στην εργασία, σε όλους αυτούς του ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν και κοινωνικά προβλήματα και οι οποίοι εν τοις πράγμασι καλύπτουν τα κενά των οργανικών θέσεων των Δήμων και της Περιφέρειας, καλύπτουν δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες"!

Στα Δικαστήρια Ηρακλείου και στο πλευρό των εργαζομένων, εκτός της κ. Καναβάκη και τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, αλλά και εκπρόσωποι των άλλων Δήμων. 

ΠΗΓΗ: www.cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ