Συγκινητικές στιγμές στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς (φωτ. – video)

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα η αποχαιρετιστήρια γιορτή της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς.

Μία εκδήλωση που τα είχε όλα: χαρά, συγκίνηση, βραβεία, αναμνηστικά δώρα και πολλές ευχές για την επόμενη μέρα.

Μία μέρα που θα βρει τους 11 μαθητές της ΣΤ' τάξης γεμάτους εφόδια, δύναμη γιατί άντεξαν στις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας και μία βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις…

Σε αυτό το σχολείο η παρέα των παιδιών έκανε τα πρώτα βήματα στη γνώση και σήμερα το αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια και την υπόσχεση ότι σε δέκα χρόνια θα βρεθούν πάλι στο ίδιο σημείο.

Της αποχαιρετιστήριας γιορτής προηγήθηκε η βράβευση των περυσινών μαθητών της ΣΤ' τάξης που αρίστευσαν και έλαβαν το "Βραβείο Ήθους και Γραμμάτων Νικόλαος Θ. Πανταλάκης" από την κ. Στέλλα Πανταλάκη.

Να αναφέρουμε ότι φέτος έξι κορίτσια θα μοιραστούν το βραβείο, ύψους 1000 ευρώ που δίνεται προς τιμήν του αείμνηστου δασκάλου του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς Νικόλαου Θ. Πανταλάκη.

Δίπλα στους μαθητές σε αυτή την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ο διευθυντής του σχολείου, πατήρ Αντώνιος, οι εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους ο δάσκαλος της ΣΤ' Τάξης, Μπάμπης Ραμούτσος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς, Γιάννης Στρατάκης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μενέλαος Σκουλούδης και φυσικά οι γονείς τους, που απαθανάτισαν την κάθε στιγμή της αποφοίτησης.

Με λόγια καρδιάς αποχαιρέτησε τους μαθητές ο διευθυντής του σχολείου, πατήρ Αντώνιος και ο δάσκαλος τους Μπάμπης Ραμουτσος

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους μαθητές από το Σχολείο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον πρόεδρο, Κώστα Αλεξανδράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων απευθύνει δημόσιο ευχαριστώ για την ευγενική χορηγία τούς το κρεοπωλείο ΑΠΛΑΔΑΣ στο Γάζι, το Αρτοποιείο Αφοί Παπαδάκη και την εταιρεία Περνιεντάκης Δ.ΑΕΒΕ και την Pepsico Hellas.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κώστα Αλεξανδράκη:

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, κατά τη διάρκεια της αποφοίτησης ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον πρόεδρο της Ροδιάς και τον πρόεδρο της Α'βάθμιας εκπαίδευσης για την άψογη συνεργασία. Παράλληλα ευχήθηκε στους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους και να έχουν καλή πρόοδο.

Σε αυτό το σημείο η κ. Λυρώνη, με αφορμή το δραματικό περιστατικό με το χαμό της 14χρονης μαθήτριας και το bulling που υπέστη στο σχολικό περιβάλλον, πέρασε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους, που είναι αυτό του σεβασμού προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Μάλιστα η κ. Λυρώνη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: Τις αξίες τις παίρνουμε από το σπίτι μας, από την οικογένειά μας. Θα πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας και ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί. Να τους μαθαίνουμε τον σεβασμό πάνω από όλα, γιατί τα γράμματα θα τα μάθουν στην πορεία. Να τους μαθαίνουμε να είναι άνθρωποι, να έχουν εν συναίσθηση… Αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Αυτή είναι η σημαντική μόρφωση…

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης, Μενέλαου Σκουλούδη, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε και στο δυσάρεστο γεγονός με την 14χρονη μαθήτρια αναφέροντας: Εμείς οι γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε την ανθρωπιά και τον σεβασμό στα παιδιά μας. Τα γράμματα θα τα δώσουν οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε άξιους εκπαιδευτικούς. Το θέμα είναι να τα μάθουμε εμείς την ανθρωπιά και την ευαισθησία.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος έδωσε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της ΣΤ' τάξης και πρόσφερε σε όλους ένα κέρασμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ