Με φόρα η Δανία διέσυρε με 4-0 την Ουαλία

Petite Perle 300×250

Η Δανία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020, ύστερα από τη νίκη της με 4-0 επί της Ουαλίας στην πρεμιέρα της φάσης των 16, χάρη σε δύο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ και από ένα του Γιόακιμ Μάλε και του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ.

Τα γκολ του Δανού επιθετικού στο πρώην "σπίτι" του, τη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" του Άμστερνταμ, στέλνουν τους Δανούς στο Μπακού το επόμενο Σάββατο, περιμένοντας το νικητή του Ολλανδία – Τσεχία.

Ουλία-Δανία: 0-4

Η Δανία άρχισε δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισε τους Ουαλούς στην περιοχή τους, όμως γρήγορα οι παίκτες του Ρομπ Πέιτζ βρήκαν το θάρρος να προσεγγίσουν την αντίπαλη περιοχή. Για περίπου ένα τέταρτο αγώνα υπήρχε μόνο Ουαλία στον αγωνιστικό χώρο, με τελικές του Γκάρεθ Μπέιλ από μακριά να απειλούν και άλλες των συμπαικτών του να μην είναι τόσο ανησυχητικές για τον Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο Κάσπερ Χιούλμαντ έκανε μία μετατροπή στη διάταξή του, ανέβασε τον Αντρέας Κρίστενσεν στα χαφ και με 4-2-3-1 η Δανία ανέτρεψε τα δεδομένα. Το μομέντουμ πήρε με το μέρος της και στο 27' ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ. Ήταν το 3ο γκολ των Δανών έξω απ' την περιοχή, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα του φετινού τουρνουά και πίσω μόνο απ' την επίδοση του Βελγίου από το 2016 με 4 και της Γαλλίας από το 1984 με 5.

Οι Δανοί ήταν ακόμα καλύτεροι έπειτα απ' το γκολ που σημείωσαν και απείλησαν κι άλλο την εστία του Ντάνιελ Γουόρντ. Το γκολ τελικά ήρθε με την έναρξη του 2ου μέρους, όταν μία κακή απομάκρυνση του Νέκο Γουίλιαμς (είχε περάσει ως αλλαγή στο 40' λόγω τραυματισμού του Κόνορ Ρόμπερτς) κατέληξε σε… ασίστ για τον Ντόλμπεργκ.

Ο πρώην επιθετικός του Άγιαξ, ο οποίος είχε χάσει τη φόρμα του με το εθνόσημο τους τελευταίους μήνες, πήρε τη θέση του Γιουσούφ Πόουλσεν στην ενδεκάδα και δικαίωσε τον Χιούλμαντ με τα δύο γκολ που σημείωσε. Μάλιστα, θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα τέρματα, αφού στο 2ο μέρος οι Ουαλοί δεν ήταν συγκεντρωμένοι.

Οι αλλαγές δεν έπαιξαν ρόλο. Η Δανία είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν αυτή που έχανε ευκαιρίες. Η είσοδος του Αντρέας Κορνέλιους και η έξοδος του Ντόλμπεργκ (μέσα σε αποθέωση) δεν μετέβαλε τα δεδομένα, ούτε καν οι τραυματισμοί των Τόμας Ντιλέινι και Σίμον Κιάερ.

Αυτό που τελικά συνέβη ήταν το αυτονόητο. Ύστερα από δοκάρι του Μπρέθγουεϊτ, ήρθε το γκολ από τον Γιόακιμ Μάλε και το 4-0 του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Δανών. Η κόκκινη κάρτα του Χάρι Γουίλσον για προβολή από πίσω στον σκόρερ των Δανών λίγο αργότερα συμπύκνωσε σε μια φάση την Ουαλία.

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς (40' Ν. Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Μπ. Ντέιβις, Μορέλ (59' Γουίλσον), Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78' Μπρουκς), Μουρ (78' Τ. Ρόμπερτς)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ (77' Κιάερ), Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77' Μπόιλεσεν), Χιέιμπιεργκ, Ντιλέινι (60' Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (69' Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ (60' Νέργκαρντ)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ