Μήνυμα Πλακιωτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού

Τελευταία Ενημέρωση:

“Περίπου 1,5 εκατομμύρια ανδρών και γυναικών εργάζονται σκληρά στις θάλασσες, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, διατηρώντας τη ναυτιλία στην κορυφή των εμπορικών δραστηριοτήτων και διασφαλίζοντας τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ανάμεσα τους, ξεχωριστή θέση, για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εργατικότητα, έχουν οι Έλληνες ναυτικοί.”

Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού.

Προσθέτει ότι “η συνεισφορά τους, διαχρονικά, είναι τεράστια. Ειδικότερα στην πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μεταφέροντας αγαθά αλλά και φάρμακα.”

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει ότι “το σύνθημα του φετινού εορτασμού, «Ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς», θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο πλοίο, αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...