Μετάλλαξη Δέλτα: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

φορμή για την απόφαση στάθηκε η έκρηξη κρουσμάτων στη Ρωσία και η μετάλλαξη Δέλτα – Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις πιέσεις από Μέρκελ και Μακρόν

Αυστηροποίηση της πολιτικής των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο εξέδωσε ΚΥΑ, υπό τον φόβο του νέου πανδημικού κύματος κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και μετά τις πιέσεις που άσκησαν Μέρκελ και Μακρόν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το υπουργείο Τουρισμού αναφέρεται στην έκρηξη κρουσμάτων από τη Ρωσία και επισημαίνει πως οι επισκέπτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό τεστ ώστε να εισέρχονται στη χώρα μας, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται: «Με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα».

«Καρφιά» Μακρόν – Μέρκελ σε Ελλάδα, ανησυχία για τον τουρισμό

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες βρέθηκε το ζήτημα των κανόνων για τους τουρίστες, αλλά και εμβολίων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον χορό των αντιδράσεων έσυραν Μακρόν και Μέρκελ με «καρφιά» για την Ελλάδα και την Πορτογαλία, αναφορικά με την τακτική που ακολουθούν για την υποδοχή των Βρετανών αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA.

Ο λόγος για τις αντιδράσεις των δύο Ευρωπαίων ηγετών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ήταν το γεγονός ότι η χώρα μας δέχεται ελεύθερα τουρίστες, εμβολιασμένους με σκευάσματα που δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ, όπως τα κινεζικά και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik – V. 

Όσον αφορά στο θέμα των Άγγλων τουριστών, η κυβέρνηση σημειώνει πως ήδη οι Άγγλοι, όπως και οι υπόλοιποι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, υπόκεινται στους εξής περιορισμούς: PCR test 72 ωρών ή rapid test ενώ, με την επιστροφή στη χώρα τους, πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη χώρα ήρθαν 9.000 Άγγλοι, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, με την επιστροφή τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα με τη ροή των τουριστών, σημειώνουν, και, συνεπώς, δεν υπάρχει η ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων. Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν, χθες, ότι η ΕΕ έχει ενημερωθεί πως η Ελλάδα θα δεχτεί τουρίστες εμβολιασμένους με τα μη- εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα, σημειώνοντας ότι, μεταξύ των χωρών – μελών της Ένωσης, υπάρχουν χώρες που εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους αποκλειστικά με αυτά. 

πηγή: www.ethnos.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...