Euro 2020: Κροατία – Ισπανία 3-5 παρ. (3-3 κ.α.)

Petite Perle 300×250

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτες διακυμάνσεις του σκορ οι Ίβηρες προκρίθηκαν στην παράταση

Σε ένα ματς αποθέωσης του επιθετικού ποδοσφαίρου η Ισπανία πήρε την πρόκριση στους "8" του Euro 2020 μετά από ένα θρίλερ με 5- επί της Κροατίας στην παράταση.

Οι Ίβηρες μπορεί να θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα φαβορί πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ωστόσο οι Κροάτες απέδειξαν, ότι μόνο τυχαία δεν έφθασαν στον τελικό του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου και παραλίγο να προκαλέσουν έμφραγμα στους Ισπανούς, φέρνοντας το ματς από το 3-1 στο 3-3 στο 92΄ με τον Πάσαλιτς. Στην παράταση οι Ισπανοί κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ και με δύο γκολ στο 100ο λεπτό με τον Μοράτα και στο 113΄ με τον Ογιαρθάμπαλ έφθασαν στη νίκη-πρόκριση.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ με ένα απίστευτο αυτογκόλ. Ο Πέδρι έκανε πάσα προς τον Σιμόν, αυτός δεν έκανε σωστό κοντρόλ και από την γκάφα του Βάσκου γκολκήπερ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του. Στο 38' η Ισπανία έφθασε στην ισοφάριση με τον Σαράμπια.

Στο 57΄ με κεφαλιά του Αθπιλικουέτα από κοντά η Ισπανία πήρε το προβάδισμα με 2-1 και στο 77΄ ο Φεράν Τόρες έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι κάνοντας το 3-1. Ωστόσο οι Κροάτες δεν το έβαλαν κάτω και με τον όρσιτς στο 85΄ να μειώνει σε 3-2 και τον Πάσαλιτς στο 92΄ να ισοφαρίζει.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (67' Όρσιτς), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77' Άλμπα), Μπουσκέτς (101' Ρόδρι), Πέδρο, Κόκε (77' Ρουίθ), Φεράν Τόρες, Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ