Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού της παραλίας Τσούτσουρα από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και φορείς της περιοχής

Petite Perle 300×250

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Με σύνθημα «η προστασία των ακτών μας είναι ευθύνη όλων μας» και με συμμετοχή εθελοντών όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του βυθού και της παραλίας του Τσούτσουρα που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσούτσουρα, το Σύλλογο Αλιέων Τσούτσουρα, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατ. Κρήτης, και της Εθελοντικής Ομάδας "Φίλιος ΖΕΥΣ» και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αναβάθμιση του παραλιακού οικισμού του Τσούτσουρα και σημείωσε πως «δράσεις όπως αυτή που διοργανώνουμε σήμερα (σσ: Σάββατο) με τους φορείς της περιοχής είναι πολύ σημαντικές καθώς αποσκοπούν στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής μας, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε ζητήματα αειφορίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών μέσω δράσεων εθελοντισμού για το περιβάλλον».

Το παρών στη δράση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Ν. Ηρακλείου κ.κ. Β. Κεγκέρογλου και Γ. Λογιάδης, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, κ.α.

Στο τέλος της δράσης, έλαβε χώρα ένα λιτό κέρασμα προσφορά από καταστήματα του Τσούτσουρα και του Αρκαλοχωρίου ενώ μικροί μαθητές ζωγράφισαν πέτρες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία των παραλιών!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ