Στη Βουλή η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την απόρριψη της πρότασης ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Petite Perle 300×250

Κοινή Αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και Λασιθίου

Στη Βουλή, με Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού, φέρνουν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία ζητείται ενημέρωση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ενημερώθηκε από τον τύπο για το ότι το ICOMOS, εισηγείται αρνητικά για την αποδοχή της πρότασης και την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια σύνταξης του φακέλου μπήκε σε επιστημονική βάση με πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΑΚ, σε συνεργασία με την τότε Νομαρχία Λασιθίου το 2010 και συνεχίστηκε με τη διάδοχη κατάσταση της Περιφέρειας Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητάει ενημέρωση από την Υπουργό Πολιτισμού για τους λόγους απόρριψης με σκοπό να συμβάλλει με κάθε διαθέσιμο τρόπο στην ενίσχυση της προσπάθειας.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Ένταξη της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο των Μνημείων

Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».


Οι Βουλευτές, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκοςκαιν. Λασιθίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Θραψανιώτης Μανώλης,καταθέτουν προς τηνκ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμούαναφορά την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία ζητούν ενημέρωση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης και ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομίας της  UNESCO.

Επισυνάπτεται η δήλωση

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 28.06.2021

Οικαταθέτωντες Βουλευτές

Μαμουλάκης Χάρης

Σωκράτης Βαρδάκης

Νίκος Ηγουμενίδης

Θραψανιώτης Μανώλης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ