Συνάντηση Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής και τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας

Petite Perle 300×250

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου, με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,καθηγητή κ. Γιώργο Κοχιαδάκη, στα γραφεία της Ιατρικής Σχολής στο Ηράκλειο.

 Στη συνάντηση συμμετείχε οκαθηγητής Κλινικής Ιολογίας  του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Κρήτηςκαι μέλος του ΕΟΔΥ κ. Γιώργος Σουρβίνοςκαι το μέλος της ΕΕ της ΠΕΔ Κρήτης κ. Νίκος Κοκκίνης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ευρύτερα θέματα της υγείας, τον ρόλο και τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, καθώς και στις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ ΠΕΔ και φορέων της Αυτοδιοίκησης του νησιού μας,  με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ιδιαιτέρα συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία, ενώ ο κ. Κουράκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Σουρβίνο,τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης,όσο και για την πορεία του εμβολιασμού των Κρητικών.

Από όλους τους παρευρισκόμενους επιβεβαιώθηκε η σημασία της επίσπευσης του εμβολιασμού των πολιτών του νησιού μας, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ανασχεθεί η μεταδοτικότητα του ιού και η αποφυγή ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουράκης δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή κ. Γιώργο Κοχιαδάκη και τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας  του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Κρήτης κ. Γιώργο Σουρβίνο,  για να συζητήσουμε ευρύτερα θέματα του τομέα της υγείας, αλλά κυρίως για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη.

Διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, όπου χρειάζεταιεκτός των άλλων και μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Όμως, ο εμβολιασμός είναι η βασική-ασφαλής-λύση για να ξαναβρούμε την ευρύτερη οικογένεια μας, τους φίλους μας, την κοινότητα μας.

Να επανέλθουμε σε μια κοινωνική κανονικότητα χωρίς αβεβαιότητες. Θα αντιμετωπίσουμεμε καλύτερους όρους την απειλή και από τις μεταλλάξεις εάν δημιουργήσουμε ένα  τείχος ανοσίας σε ευρύτερη κλίμακα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις.

Τώρα δεν βρισκόμαστε στην αρχή της προσπάθειας.

Οι επιστήμονες έχουν πλέον στη διάθεση τους σημαντικά δεδομένα από τις επιδόσεις των εμβολίων.

 Ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όλοι μαζί, χωρίς αναστολές, για να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ