Δυο φωτιές από καλώδια της ΔΕΗ στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Δύσκολη και αγωνιώδης ήταν η νύχτα της Τρίτης για την πυροσβεστική υπηρεσία που εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά στις Ασίτες, κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο ακόμα, μικρότερης ευτυχώς έκτασης περιστατικά στο Μαλεβίζι, που είχαν  όμως ένα κοινό σημείο. Οι φωτιές που ξέσπασαν προκλήθηκαν από βραχυκυκλώματα της ΔΕΗ.   

Η μια ήταν στον οικισμό ΘΗΣΕΑ και όπως ήδη έχει γράψει η Φωνή του Μαλεβιζίου, ξέσπασε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος δύο οχήματα. H  πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, που ενημερώθηκε για το συμβάν από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής και κατοίκους της περιοχής.

Δυόμιση ώρες μετά, φωτιά εκδηλώθηκε σε ξέροχορτα σε περιοχή μεταξύ των Κορφών και του Κεραμουτσίου, όπου άμεσα έσπευσαν επίσης δυο οχήματα  και κατάφεραν να την περιορίσουν. Αιτία της εκδήλωσης,  οι σπινθήρες που πετάγονταν από  μετασχηματιστή της ΔΕΗ, όπως είπε ο πρόεδρος των Κορφών,  Κωστής Φαραζάκης. Την φωτιά είδε περαστικός που ειδοποίησε τον πρόεδρο και αυτός με τη σειρά του την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η  κοινότητα των Κορφών έχει συγκροτήσει ομάδα πυρασφάλειας που βρίσκεται  επί ποδός για να διευκολύνει  τις  Αρχές ενώ υπάρχουν και τρεις κρουνοί στην περιοχή.    

Λίγη ώρα μετά στην Κορφές έφτασε και συνεργείο της ΔΕΗ για να επιδιορθώσει τον μετασχηματιστή.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ