ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ο Μπιλ Κόσμπι που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Δικαστική απόφαση που φέρνει την ανατροπή ελήφθη από τη Δικαιοσύνη για τον 83χρονο Μπιλ Κόσμπι που τελικά αφήνεται ελεύθερος. Στην αναίρεση της καταδικής του ηθοποιού, ο οποίος κατηγορήθηκε για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια.

Η απόφαση ακύρωσης της ποινής ελήφθη αφότου βρέθηκε συμφωνία με προηγούμενο εισαγγελέα.

Ο Κόσμπι εξέτισε τα δύο χρόνια της ποινής του σε φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Είχε ορκιστεί, μάλιστα, να υπηρετήσει και τα δέκα χρόνια της ποινής του αντί να εκφράσει τη μετάνοιά του μπροστά στην ομογενή, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, Άντρεα Κονστάντ, για την υπόθεση βιασμού σε βάρος της το 2004.

Κατηγορήθηκε ότι έδωσε χάπια στο θύμα του και την κακοποίησε ενώ ήταν αναίσθητη.

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στιβεν Ο’ Νιλ είχε χαρακτηρίσε, μάλιστα, τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που θεωρήθηκε «προάγγελος» της καταδίκης του κωμικού.

Περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες ήταν πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.

Ο ηθοποιός που για πολλούς αποτέλεσε την πιο χαρακτηριστική φιγούρα «μπαμπά» σε ολόκληρη την αμερικανική τηλεόραση είχε χαρακτηριστεί μετά τις αποκαλύψεις «βίαιος σεξουαλικός εγκληματίας».

«Hey, Hey, Hey … Είναι ο μπαμπάς της Αμερικής … Ξέρω ότι είναι αργά, αλλά σε όλους τους πατεράδες … Είναι τιμή να μας αποκαλούν πατέρα, οπότε ας κάνουμε σήμερα έναν ανανεωμένο όρκο για την εκπλήρωση του σκοπού μας – την ενίσχυση των οικογενειών και των κοινοτήτων μας», είχε αναφέρει ο Κόσμπι σε μήνυμά του μέσα από τη φυλακή.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι προτού ακούσει από τα χείλη του δικαστή την ποινή του, έκανε αστεία και χασκογελούσε με τους συνεργάτες του.

Λίγες ώρες μετά την καταδίκη του, τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολίαζαν την αψυχολόγητη αντίδρασή του ενώ βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα και περίμενε να ακούσει την δικαστική απόφαση.

Εκτός από τους χρήστες του Twitter που είχαν σπεύσει να σχολιάσουν την προκλητική του συμπεριφορά στο δικαστήριο, υπήρξαν και ειδικοί που επιχείρησαν να αποκωδικοποιήσουν τη γλώσσα του σώματός του.

Στο Twitter, πολλοί χρήστες έκαναν λόγο για έναν θλιβερό άνθρωπο, ωστόσο, η Αμερικανίδα επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στη γλώσσα του σώματος, Σούζαν Κόνστανταιν υποστήριξε ότι η εικόνα του έδειχνε πόσο βαθιά είναι η πτώση του.

πηγή: www.protothema.gr

Related Articles