Β. Κικίλιας από Άγιο Νικόλαο: Η Κρήτη να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό

Petite Perle 300×250

Tο νησί πρέπει να θωρακιστεί υγειονομικά

"Συστήνω σε όσους συμπολίτες ακόμη δεν το έχουν κάνει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν, η Κρήτη πρέπει να βγει μπροστά, δεν μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος στον εμβολιασμό", δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον Άγιο Νικόλαο και το ξενοδοχείο Miramare όπου και συμμετείχε, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου, Μάριο Θεμιστοκλέους, σε σύσκεψη με τους υγειονομικούς και πολιτικούς φορείς της περιοχής για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και πώς αυτή θα ενισχυθεί, σύμφωνα με το anatolh.com.

Όπως είπε θα δοθεί δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να καταθέσει λίστες για τους ανεμβολίαστους πολίτες "που εμείς θα τους εμβολιάσουμε με κινητές ομάδες σε κάθε χωριό και κάθε Δήμο. Πρέπει σε αυτό τον ευλογημένο τόπο να στηρίξουμε τον τουρισμό, την οικονομία, τους συμπολίτες μας, υπάρχει η δυνατότητα η Κρήτη να επεκτείνει την σαιζόν και μετά τους θερινούς μήνες και για να γίνει αυτό πρέπει να το θωρακίσουμε υγειονομικά".

Τόνισε επίσης πως "είμαστε 6οι-7οι στην Ευρώπη έχοντας εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας, μπορούμε και ακόμη καλύτερα".

Πρόσθεσε πως "είναι μια καθημερινή μάχη, όσο πιο πολλούς πείθουμε να εμβολιαστούν τόσο περισσότερο θωρακίζουμε το νησί. Έχουμε φτάσει και ξεπεράσει κάποια όρια εντός του προγράμματος 'Ελευθερία', όταν κάποιοι αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να κάνουμε 2 και εμείς κάνουμε 3 εκατ. εμβολιασμούς τον μήνα και 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα".

«Η Κρήτη που είναι πρωτοπόρος σε όλα θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό», δήλωσε και από το Ηράκλειο μετά το τέλος της ημερίδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost.

Ο κ. Κικίλιας μαζί με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου, Μάριο Θεμιστοκλέους έφτασαν σήμερα το πρωί στην Κρήτη όπου πραγματοποιούν διήμερη περιοδεία με σκοπό την αύξηση του εμβολιασμού.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ