Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη «Δέλτα» θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου στην Ελλάδα

Petite Perle 300×250

Kαμπανάκι για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» στην Ελλάδα έκρουσε μέσω του «Live News» o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο ότι το συγκεκριμένο στέλεχος μπορεί να έχει κυριαρχήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου.

«Ο ρυθμός καθόδου των κρουσμάτων έχει αντιστραφεί. Η μετάλλαξη ''Δέλτα'' παίζει μεγάλο ρόλο. Και η νιγηριανή μετάλλαξη έπαιξε ρόλο στην αντιστροφή πορείας, γιατί  ΄΄Δέλτα΄΄ δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πολύ. Η ''Δέλτα'' έχει την δυναμική να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα. Είναι απαραίτητο να πάρουμε μέτρα. Μέτρα σημαίνει να εμβολιαστούμε γρήγορα και χωρίς αμφιβολίες» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1000, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου 1500.

«Αν το 83% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου, τότε μπορούμε μετά τα 1500 κρούσματα να είμαστε σε θετική πορεία. Εάν αυτό δεν το πετύχουμε, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει να πάμε στην λογική των μέτρων» πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ