Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση των Άνω Ασιτών

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Υπεγράφη της Πέμπτη 1 Ιουλίου, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Το τελικό ποσό σύμβασης είναι 264.733,01 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται  από Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και  από εθνικούς πόρους. Το χρονοδιάγραμμά του είναι δώδεκα (12) μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Πρόκειται για ένα έργο που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη του οικισμού των Άνω Ασιτών. Περιλαμβάνει διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών με πλακοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις και ηλεκτροφωτισμότων δρόμων με φωτιστικά LED. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση και ανάπλαση της πλατείας με ανάδειξη του Ηρώου όπου θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός ενώ θα κατασκευαστούν και πέτρινα παγκάκια.

«Πρόκειται για μία ουσιαστική παρέμβαση που θα αλλάξει την όψη του οικισμού, με περισσότερο πράσινο και περισσότερο χώρο για τους πεζούς. Φροντίζουμε σε κάθε μας παρέμβαση να είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...