Ποιοι λόγοι οδήγησαν στη ματαίωση συνεδρίου TEDxAgiaPelagia – Η απάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με το παρόν βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώνουμε για την ακύρωση διεξαγωγής του συνεδρίου TEDxAgiaPelagiaπου επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η με ημερομηνία 29.06.2021 υπουργική ανακοίνωση καθιερώνει νέα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους χώρους συναθροίσεως προσώπωναπό τις 15.07.2021. Οι χώροιδιακρίνονται σε αμιγείς και μικτούς και θεσπίζεται διαφοροποίηση αναφορικά με την πληρότητά τους, διαχωρισμός ως προς την προσβασιμότητά τους σε εμβολιασμένους ή ήδη νοσήσαντες και σε μη εμβολιασμένους καθώς και σε υποχρέωση διενέργειας rapidτεστ στους μη εμβολιασμένους.

Όλα τα ανωτέρωκαθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώςη οργανωτική επιτροπή δε δύναται να ανταπεξέλθει στον έλεγχο των ανωτέρω προϋποθέσεων για το σύνολο όλων των συμμετεχόντων (ομιλητών/συνέδρων/προμηθευτών και χορηγών).

Λόγω του ανωτέρω διαχωρισμού των πολιτών και της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης είναι αδύνατη η ομαλή διεξαγωγή του. Ειδικότερα οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να υποστούν έξτρα οικονομική επιβάρυνση για τη διενέργεια ενός rapidtestκαι υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εμβολιασμένων που αρνούνται να συγχρωτιστούν με μη εμβολιασμένους.

Σε καμία περίπτωση η Οργανωτική Επιτροπή δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια από τις δύο κατηγορίες πολιτών, αφού η ίδια η φιλοσοφία διεξαγωγής ενός TEDxAgiaPelagiaσυνεδρίου στοχεύει να αμβλύνει τις κάθε είδους αποστάσεις/διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων, αναπτύσσοντας τη σύμπνοιακαι ομοψυχία προς εξεύρεση της Ευφορίας, κεντρικού θέματος του εν λόγω συνεδρίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου ως υπεύθυνη για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» καθώς και του περιορισμού της νέας μετάλλαξης Δέλτα, θεωρεί ότι προέχει η προστασία της υγείας των πολιτών του Μαλεβιζίου και της ευρύτερης περιοχής και ανατρέπει όλο το πολύμηνο  σχεδιασμό του εν λόγω συνεδρίου γιατί στόχος της είναι η δημιουργία ευφορίας σε όλους τους συμμετέχοντες και όχι δυσφορίας.

Related Articles