Φιλικός αγώνας Φέγενορντ – ΑΕΚ 3-1: Με πολλά κενά στην άμυνα έχασε και προβληματίζει

Petite Perle 300×250

Η ΑΕΚ εμφάνισε τις αμυντικές αδυναμίες που την χαρακτήριζαν την προηγούμενη σεζόν και μοιραία ηττήθηκε με 3-1 από τη Φέγενορντ, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Ο Τάνκοβιτς το γκολ για την Ένωση που «φωνάζει» για μεταγραφές, τρία γκολ σε εννιά λεπτά για τους Ολλανδούς.

Τα κενά που έχει το ρόστερ της ΑΕΚ φάνηκαν στο δεύτερο φιλικό των Κιτρινόμαυρων επί ολλανδικού εδάφους. Η Ένωση γνώρισε την ήττα από την Φέγενορντ με 3-1 και «φώναξε» πως χρειάζεται ενίσχυση. Η ΑΕΚ έβγαλε ξανά κάποιους αυτοματισμούς, φάνηκε ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα από τον Μιλόγεβιτς, όμως χρειάζεται και παίκτες ποιότητας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς ξανά με διάταξη 4-1-4-1, όπως και στο πρώτο φιλικό. Η Φέγενορντ μπήκε στο ματς πιο δυνατά και στο 7' σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ. Ένα λεπτό μετά οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπακάκη στη συνέχεια να απομακρύνει.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και κρατούσε μπάλα. Στο 14' μάλιστα άνοιξε το σκορ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τελείωμα του Τάνκοβιτς. Στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα άκρα κατά βάση, χωρίς να δημιουργήσει όμως τη μεγάλη φάση.

Η Φέγενορντ ανάκτησε ξανά τα ηνία και ισοφάρισε στο 29' με κοντινό πλασέ του Λίνσεν, που νίκησε τον Τσιντώτα. Ενώ τρία λεπτά μετά γύρισαν το ματς και πέρασαν μπροστά στο σκορ, με τον Μπάνις να βρίσκεται απέναντι από την εστία της ΑΕΚ να μην αστοχεί.

Στο 38' ήρθε και το τρίτο γκολ για τους Ολλανδούς. Ο Λάτσι έκανε λάθος, οι παίκτες της Φέγενορντ έκλεψαν την μπάλα και ο Σινίστρα μπήκε στην περιοχή για το 3-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πέρασε στο γήπεδο και τον Λιβάι Γκαρσία. Η είσοδος του 24χρονου εξτρέμ έδωσε στην ΑΕΚ ταχύτητα και ενέργεια. Στο 51' από ενέργεια του Γκαρσία ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε φάση για γκολ, όμως σπατάλησε την ευκαιρία. Ενώ δύο λεπτά και πάλι ο Ιρανός ήταν μέσα στην περιοχή, όμως καθυστέρησε να πλασάρει.

Γενικώς η Ένωση ήταν βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος. Κρατούσε μπάλα, έψαχνε τρόπους να αναπτυχθεί, έβγαζε περισσότερες φάσεις. Στο 70' μετά από λάθος του Τσιντώτα η Φέγενορντ πλησίασε σε ένα ακόμα γκολ, όμως ο Γαλανόπουλος έσωσε την τελευταία στιγμή. Η ΑΕΚ απάντησε δέκα λεπτά με μια προσπάθεια του Χριστόπουλου από αριστερά. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του ματς, που τελείωσε με τη Φέγενορντ νικήτρια με σκορ 3-1.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Τσιντώτα, Μπακάκη, Μιτάι, Λάτσι, Νεντελτσεάρου, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ. Στο ημίχρονο πέρασε ο Γκαρσία αντί του Σάκχοφ και στην πορεία οι Κοσίδης αντί Ανσαριφάρντ, Νταντσένκο αντί Μπακάκη, Σαμπανάτζοβιτς αντί Σιμάνσκι, Ραντόνια αντί Μιτάι, Ρουκουνάκης αντί Μάνταλου, Χριστόπουλος, αντί Γαλανόπουλου.

Η Φέγενορντ ξεκίνησε με τους Μπίλοου, Πέντερσεν, Σένεσι, Μαλάσια, Ντίμερς, Φερ, Τιλ, Τούρνστρα,Σινιστέρα, Μπάνις, Λίνσεν. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έγιναν επτά μαζεμένες αλλαγές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ