Η Δανία καθάρισε και την Τσεχία με 2-1 και ονειρεύεται κούπα

Petite Perle 300×250

Η φοβερή και τρομερή Δανία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο και της αξιόμαχης Τσεχίας (2-1) και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro, κάνοντας όνειρα ακόμα και για την κούπα.

Η Δανία μπήκε με φόρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας στο μυαλό της την πρόκριση και πως θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά! Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντιλέινι με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 13' ο Ντάμσκαρντ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ που έκανε θα το διώξει πριν περάσει τη γραμμή ο Κουφάλ. Δέκα λεπτά αργότερα… φάνηκε και η Τσεχία στο ματς, κάνοντας στο 23' την πρώτη της φάση, όταν ο Μάζοπουστ έκανε κάθετη, ο Χόλες βγήκε τετ-α-τετ αλλά ο Σμάιχελ τον νίκησε. Στο 37' ο Ντάμσγκαρντ κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Βάτσλικ όμως έδιωξε. Στο 42' ύστερα από φοβερή σέντρα του Μέλε με το εξωτερικό, ο Ντόλμπεργκ με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ήρθε η ώρα της Τσεχίας στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Σιλχάβι να έχει μπει δυνατά ψάχνοντας το γκολ, το οποίο και ήρθε στο 49' με τον Σικ, ύστερα από σέντρα του Κουφάλ. Γενικότερα, η εικόνα των Τσέχων άλλαξε αρκετά με τις αλλαγές των Γιάνκτο και Κρμέντσικ να βοηθούν σε αυτό.

Τσεχία – Δανία 1-2: Ενα τρελό όνειρο με ημέρες '92 (vid)

Στο 53' ο Γιάνκτο έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κρμέντσικ δεν έκανε καλό τελείωμα. Οι Τσέχοι έβγαλαν δόντια ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 72' ο Γιάνκτο σούταρε, η μπάλα βρήκε τον Κιάερ και πέρασε δίπλα από την εστία, με την Δανία να βγάζει αντίδραση και να φτιάχνει δυο φάσεις για να κλειδώσει το ματς.

Παρόλα αυτά, η Δανία άντεξε μέχρι το φινάλε με μαζική άμυνα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά και έστειλε… σπίτι της την Τσεχία!

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα (69' Μπράμπετς), Κάλας, Μπορίλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέβτσικ (80' Νταρίντα), Σικ (79' Βίντρα)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμαιχελ, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81' Αντερσεν), Ντιλέινι (81' Γιένσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (71' Βας), Ντάμσγκααρντ (60' Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ